Artnit

Četvrtak, 01 Novembar 2012 19:49

Ružičasta boja unosi emocije u dom Istaknut

Ružičasta boja se oduvek smatra tradicionalno veoma ženstvenom bojom. Ona je meka, delikatna, emocionalna, strastvena, nežna i topla. Opaža se kao romantična i slatka i daje osećaj prijatnih emocija, ali istovremeno može da bude uzbudljiva i živahna.

U uređenju domova ružičasta boja je često potcenjena i uglavnom se koristi za uređenje devojačkih i dečjih soba. Međutim, u poslednje vreme ružičasta boja sve više ulazi u savremene enterijere domova u svim svojim nijansama: od izrazito svetle i nežne bebi pink, preko puder roze i prljavoružičaste do boje ciklame i fuksije i ljubičastih tonova.

Istraživanja su pokazala da ružičasta boja može da utiče na emocije. Nežne, suptilne svetlije nijanse ružičaste boje stvaraju mirnu atmosferu u prostoru, ali jaka treperava nijansa ružičaste boje može stvoriti nemir i neprijatna osećanja.

Ružičasta boja savršeno pristaje modernim, ali i tradicionalnim stilovima uređenja doma. To je vrlo zahvalna boja za uređenje doma. Može se koristiti u mnogo nijansi, kao dominantna i kao boja za detalje, ili u kombinaciji sa ostalim bojama i na taj način mogu se kreirati različiti ambijenti u enterijeru.

Dizajneri restorana odavno znaju da ružičasta boja pruža najugodniju svetlost za ručanje. Zato je i uvek dobar izbor za savremene kuhinje i trpezarije. Različite nijanse ružičaste boje, posebno svetle i prljavoroze, im daju svež i moderan izgled.

Za dnevnu sobu idealna je svetlija nijansa ružičaste boje. Ova nijansa prostoru daje topao ambijent, a uz bele akcente dnevna soba izgledaće veoma svetlo i sveže.

Ružičasta boja je odličan izbor za spavaće sobe. Posebno su dobre svetlije nijanse ružičaste boje za opuštanje i odmor. Takođe, spavaća soba uređena u modernim nijansama maline izgleda sofisticirano i pruža poseban doživljaj.

U kupatilu ružičasta boja daje svež i blistav sjaj prostoru. Veoma svetla nijansa ružičaste boje u kupatilu je posebno opuštajuća posle napornog dana. Intenzivnije nijanse ružičaste boje mogu biti interesantan akcenat u kupatilu.

Ružičasta boja asocira na bajke i Barbiku i zato je često omiljen izbor za sobe devojčica. Uvek je dobar izbor za male dečje sobe jer daje toplinu prostoru.

Da bi koristili ružičastu boju u enterijeru doma moramo da budemo hrabri i da odlučimo da je ova boja pravi izbor. Međutim, ako želite da unesete malo ružičaste boje u svoj dom možete da koristite ružičastu posteljinu, zavese, lampe ili ukrase. Ružičasta boja će dodati toplinu, mekoću, nežnost i delikatnost enterijeru Vašeg doma.

Pročitano 3490 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 13 Januar 2020 12:20

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ružičasta boja unosi emocije u dom