Artnit

Sreda, 31 Oktobar 2012 18:39

Kombinacije braon boje sa drugim bojama - za komforan dom Istaknut

Savremeni dizajn enterijera u uređenju doma ističe značaj kombinovanja braon boje sa drugim bojama. Braon boja se slaže sa većinom boja i može da kreira raznovrsne ambijente u prostoru. Kombinovanjem raznih nijansi braon boje sa drugim bojama možete lako da izbegnete da Vaš dom postane dosadan, monoton ili konvencionalan.

Kombinacija braon i svetloplave boje osvežava prostor i stvara moderan izgled enterijera doma. Zamenom plave boje sa lavanda nijansom dodajete žensku notu prostoru. Ova kombinacija boja može da bude posebno dobar izbor za kuhinje.

Ako kombinujete braon sa belom bojom možete dobiti toplotu pešćane plaže i intimnu atmosferu. Zato je ova kombinacija dobar izbor za trpezarije, kako za moderne, tako i za klasične.

Braon i crvena boja su bogata, formalna kombinacija koja dočarava slike kože i somota. Zato što su obe boje tamne i absorbuju mnogo svetlosti najbolje je da se koriste u sobama koje imaju dosta prirodnog svetla. Ova kombinacija vizuelno dodaje klasičan izgled koji može biti osvetljen i zasijati sa krem ili svetlosivom bojom zidova. Ona je posebno dobra za muške spavaće sobe.

Kombinacija braon sa nijansama žute boje daje toplinu i sofisticiranost enterijeru. Dodavanjem bele boje osvetlićete i osvežiti ovaj prostor.

Braon i zelena su snažne prirodne boje koje se odlično dopunjuju. Ova kombinacija je tradicionalna i relaksirajuća, posebno ako se koriste svetlije ili prigušene nijanse ovih boja.

Braon i narandžasta boja se dopunjuju kada se kombinuju u uređenju doma. Ako koristite njihove skladne nijanse i uz malo mašte možete da dobijete lepu, toplu, udobnu trpezariju ili dnevnu sobu.

Mnogi veruju da je braon nameštaj staromodan. Ali, možete da transformišete bezličan enterijer spavaće sobe u elegantni, opuštajući prostor, kombinacijom braon i zlatne boje. Na taj način unosite i dozu glamura u ovaj prostor.

Kombinacija braon i ljubičaste boje daje moderan i elegantan izgled enterijera i stvara osećaj udobnosti. Sa akcentima bele boje, vrata, luster i šoljice, dobija se svež, čist i svetao prostor.

Pročitano 42909 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 18 Juni 2017 11:26

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kombinacije braon boje sa drugim bojama - za komforan dom