Artnit

Nedelja, 28 Oktobar 2012 12:24

Za energiju u domu kombinujte crvenu boju sa drugim bojama Istaknut

Crvena boja se odlično slaže sa većinom boja. Njene kombinacije sa drugim bojama mogu da stvore različite ambijente i vizuelne doživljaje enterijera doma.

Crvena boja u kombinaciji sa braon bojom predstavlja koren zemlje i rustičnu strukturu i vezuje se često za etno stil uređenja doma. To je klasična kombinacija koja sigurno unosi udobnu, toplu i prijatnu atmosferu u enterijer, posebno dnevnih soba.

Kombinacija crvene sa sivom bojom je naročito elegantna i moderna. Crvena boja uvek ublažava monotoniju sive boje i oživljava prostor.

Crvena i zelena boja su posebno skladne kada se kombinuju njihove prigušene nijanse. Na primer, terakota i maslina zelena, bogata boja crvenog vina i šuma zeleno, pre nego čistije boje crvene i zelene. Čistije boje crvene i zelene mogu se koristiti za dečje sobe, gde stvaraju razigranost i podstiču kreativnost i maštu.

Crvena i crna boja su jaka i dramatična kombinacija. Ovo je moderna, elegantna, sofisticirana kombinacija. Uz malo sobnih biljaka ova kombinacija boja trpezariji daje poseban šarm i toplinu.

Kombinacija crvene i plave boje može biti rustična ili moderna, u zavisnosti od nijansi koje se kombinuju. U ovoj kombinaciji crvena boja je mirnija i podnošljivija jer je plava ublažuje.

Crvena i žuta ili narandžasta boja su jake, smele i žive kombinacije. One uvek unose svetlost i stvaraju življi ambijent prostora. Posebno su dobre za male ili dečje sobe.

Crvena boja je sjajna u belo-crnim i sivim prostorima. Crvena boja ovde oživljava enterijer i čini ga vizuelno upečatljivim. Ove kombinacije boja su vrlo moderne, elegantne i šik i česte su u savremenom stilu uređenja doma.

Pročitano 11818 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 03 Juni 2017 10:59

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Za energiju u domu kombinujte crvenu boju sa drugim bojama