Artnit

Subota, 27 Oktobar 2012 18:01

Kombinacije plave boje sa drugim bojama - unose delić neba u dom Istaknut

Plava boja se dobro slaže sa većinom boja i kreira zanimljive kombinacije u enterijeru svakog doma. U uređenju doma različitim kombinacijama plave boje sa drugim bojama mogu se stvoriti različiti ambijenti.

Kombinacija plave i bele boje asocira na more i galebove. To je najlepši i najnežniji kontrast. Ova kombinacija je klasična i sigurna. Može da se koristi za enterijer gde se provodi veći deo dana jer ova kombinacija boja "osvetljava".

Kombinacija plave i žute boje je neosporno "lider" kontrasta. Ova klasična kombinacija unosi radosnu atmosferu u svaku sobu, ali je skladnija kada se koriste nežnije i pastelne nijanse ovih boja.

Ljudima koji više vole opušteniji ambijent, a vole i plavu boju preporučuje se da kombinuju plavu sa bež ili krem bojom.

Kombinacija plave i crvene boje smatra se ružnom. Međutim, to je bogata i treperava kombinacija boja. Dobićete neverovatan izgled enterijera dečje sobe ako dodate samo malo bele boje u ovu kombinaciju.

Kombinacija zelene i plave boje često se smatra nemogućom. Međutim, možete da stvorite zanimljive kombinacije boja ako uskladite njihove nijanse. Posebno interesantna kombinacija je tamnoplava sa žad zelenom u kuhinji ili kupatilu.

Nijanse plave boje se odlično slažu sa tonovima drugih boja kao što su puder ružičasta, bledolimun, menta zelena i daju posebno interesantne enterijere.

Plava boja u kombinaciji sa "lilihip" bojom, bombona ružičastom, mint zelenom kreira mir i spokoj u dečjim sobama. Kobalt plava i jaka narandžasta boja su svetle i radosne i mogu takođe, biti zanimljiva i razigrana kombinacija boja za dečje sobe.

Kombinacije zlatne i tamnoplave boje su uvek aktuelne i daju elegantan i raskošan izgled svakom enterijeru doma.

Pročitano 9109 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 11 Januar 2020 11:44

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kombinacije plave boje sa drugim bojama - unose delić neba u dom