Artnit

Petak, 26 Oktobar 2012 19:11

Kombinacije žute boje sa drugim bojama - dodir sunčevih zraka u domu Istaknut

Žuta boja se slaže sa većinom boja i može dodati toplinu i svetlost svakoj boji sa kojom se kombinuje. Zato su za uređenje doma i stvaranje ugodnog i prijatnog ambijenta odlične kombinacije žute boje sa skoro svakom bojom.

Kombinacija žute boje sa čistom belom bojom stvara čist, svetao, svež izgled enterijera doma.

Kombinacija tople žute i hladne plave boje stvara snažan kontrast, ali može da unese spokoj u svaki prostor. Svetložuta i plava boja u kupatilu asociraju na nebo i plažu. Sa peškirima, prostirkama žute ili plave boje kupatilo može izgledati kao mala oaza relaksacije.

Kombinacija žute i crne boje daje sobi istovremeno klasičan i moderan izgled. Ako želite "dramu" koristite žutu boju i crne akcente za veliki kontrast.

Kombinacija žute i braon boje je klasična kombinacija i često se koristi za dnevne sobe i trpezarije. Žuta boja osvetljava braon boju i unosi radosnu i prijatnu atmosferu.

Žuta boja sa sivom bojom stvara svežu i elegantnu kombinaciju u svakom enterijeru. Žuta boja razigrava i osvetljava prostor i čini ga vizuelno zanimljivijim.

Kombinacija žute i narandžaste boje, dve svetle boje, je veoma skladna i kreira specifičan monohromatski izgled sobe. U dečjim sobama ova kombinacija stvara veselu i razigranu atmosferu.

Kombinacija žute i zelene boje stvara osećanje mira, pošto zelena predstavlja život i prirodu. Mnoge nijanse zelene su skladne sa nijansama žute boje i ako se kombinuju dobija se zeleni, svetao i svež prostor. Zato je čest izbor i za klasične i za moderne kuhinje.

Kombinovana sa crvenom bojom žuta boja postaje meka i neutralna i odlično se uklapa u svaki prostor. Često se kombinuju svetlije i zlatne nijanse žute boje i tamnije nijanse crvene boje. Tada ove dve tople boje stavaraju topao, ugodan, komforan enterijer sa notom glamura.

Pročitano 8231 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 12 Juni 2017 11:16

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Kombinacije žute boje sa drugim bojama - dodir sunčevih zraka u domu