Artnit

Četvrtak, 25 Oktobar 2012 18:53

Crna boja unosi stil u dom Istaknut

Crna boja se često primenjuje u enterijeru doma. Crna boja je šik i sofisticirana, odiše stilom i uklapa se u svaki prostor jer unosi osećaj mira i finoće.

Ljudi obično misle da je dekorisanje doma crnom bojom mračno i depresivno, ali to nije tako. Glavne prednosti dekorisanja crnom bojom uključuju pre svega njenu sposobnost da jeftine stvari izgledaju manje jeftino, a skupe stvari elegantnije i trajnije. Crna boja daje dubinu, snagu i definiciju svakom prostoru.

Crna boja se može koristiti u svakoj sobi i u svakom stilu uređenja. Bilo da je klasičan ili moderan kauč ili keramičke pločice, geometrijske šare na tepihu, radni sto, crna boja može biti ozbiljna, zabavna ili romantična. Nameštaj u crnoj boji sedećih mebliranih ili kožnih garnitura može se često naći u modernim stilovima uređenja doma. Crni nameštaj daje elegantan izgled svakoj sobi.

Crnu boju savremeni dizajneri enterijera često biraju za kuhinje. Crni kuhinjski elementi su sofisticirani i elegantni. Kada koristite crnu boju za kuhinju najbolje je da zidovi budu obojeni u belo i da koristite bele detalje, jer ćete dobiti čist, svetao prostor.

Crna boja je posebno efektna u kupatilu. Kombinacija crne i bele boje u kupatilu stvara minimalistički, moderan izgled. Crna boja kupatilu daje elegantan izgled, a bela boja ga čini svežim i prostranijim.

Bojenje crnom bojom je odlična ideja za jedan zid akcenat ili za stolariju. Možete na primer, obojiti u crno stolariju oko plafona ili dodati crni luster. Crne šare na podnim pločicama ili tepihu mogu da kreiraju zanimljiv izgled prostora.

Crna boja je sjajna osnova, ali potrebni su detalji da bi je oživeli. Crna je tamna, ali soba gde je crna boja dominantna ne mora to da bude. Zato dodajte neke arhitektonske detalje kao što su lajsne, prečage ili oplate da soba ne bi izgledala ravno, svedeno.

Crna boja može biti odlična za detalje kao što su abažuri, vaze, skulpture, ramovi ogledala i slike. Ti detalji mogu da akcentuju i unesu elegantnu notu u dom.

Kao akcenat, u sobi gde dominira crna boja, možete da koristite skoro svaku boju, jaku ružičastu ili narandžastu za uzbudljiv ambijent, bebi plavu ili zelenu za sofisticiranost i zlatnu ili srebrnu za glamuroznu sofisticiranost.

Izbegavajte ekstremno korišćenje crne boje u uređenju doma da ne bi dobili morbidan izgled soba, ili da soba ne izgleda suviše malo. Imajte u vidu i činjenicu da dominacija crne boje stvara po pravilu hladne prostore.

Crna boja ima bitan efekat u svakom enterijeru i kao maskara na trepavicama ukrašava boje i oblike oko nje. Ali, to je boja koja definitivno treba da bude korišćena umereno. Realnost je da je samo malo crne boje od suštinskog značaja u svakom prostoru, a suviše mnogo crne boje smeta. Zato Vam ne treba mnogo crne boje u domu, samo onoliko koliko je potrebno da stvari budu zajedno. Dovoljno je na primer, nekoliko crnih ramova za slike ili crni stočić, crni ukras na zidu ili crni ornament na abažuru ili jastuku.

Pročitano 3261 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 11 Januar 2020 11:32

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Crna boja unosi stil u dom