Artnit

Nedelja, 24 Februar 2013 22:50

Podne vaze u domu Istaknut

Podne vaze unose eleganciju u enterijer doma i mogu da stoje same ili sa cvećem. One unose u enterijer treperave boje, razne oblike, suptilnost cveća i delić prirode. Izbor podne vaze je pre svega stvar ličnog senzibiliteta i stila uređenja doma.

Podne vaze su često više i šire od klasičnih vaza. One mogu da stoje samostalno kao upečatljiv detalj u prostoru ili da se u njih stavlja cveće ili druga biljka. Ima ih različitih veličina, oblika i boja, i zato su mogućnosti zanimljivih vizuelnih efekata u prostoru velike.

Popularni materijali za izradu podnih vaza su drvo, pruće, ratan, bambus, keramika, porcelan, staklo, kristal, terakota, kamen i metal. Neki materijali, kao drvo su pogodniji za kreiranje osobenog izgleda podne vaze, ali u većinu ovih vaza može da se stavi voda i cveće.

Podne vaze se izrađuju u različitim stilovima. Najpoznatije su verovatno azijske, a posebno kineske podne vaze. Većina ovih podnih vaza napravljena je od porcelana ili keramike, a mnoge su lakirane. U enterijer doma one unose eleganciju i senzibilitet.

Antičke podne vaze su uvek neobičan detalj u enterijeru. One unose specifičnu lepotu starih vremena.

Moderno dizajnirane podne vaze takođe, mogu da budu interesantan detalj u domu, posebno za minimalistički stil uređenja doma.

Danas na tržištu ima i dosta jeftinih podnih vaza i one u zavisnosti od toga kako se koriste mogu da traju dugo. Izbor jeftinije podne vaze može biti dobar ako znate kako da je rasporedite u prostoru ili ako želite da eksperimentišete sa različitim izgledom enterijera.

Izbor podne vaze je uvek bitan. Podna vaza treba da bude čvrsta i da stoji stabilno na podu. Ako možete nabavite kvalitetnu podnu vazu ili podnu vazu koja je umetnički rad. Tako ćete da imate veoma dugo zanimljiv detalj u enterijeru doma.

Pročitano 4933 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Podne vaze u domu