Odštampajte ovu stranicu
Sreda, 13 Februar 2013 22:00

Stočić za mali prostor u enterijeru doma Istaknut

Stočič u enterijeru doma osim estetske, ima i funkcionalnu ulogu, pa se izboru ovog elementa nameštaja poklanja velika pažnja. Bez obzira na stil uređenja enterijera doma, jedan stočić ili set stočića doprineće posebno funkcionalnosti malog prostora u domu i biće upečatljiv vizuelni detalj.

Višenamenski stočići su idealni delovi nameštaja za manji prostor. Danas na tržištu postoji veliki izbor stočića koji imaju mesto za odlaganje stvari unutar ili ispod njih.

Ukoliko su police na stočiću otvorene, tu možete da stavite knjige, saksiju cveća, šoljicu ili neke sitnice.

Ako stočić ima dodatne pregrade ili površine ispod gornje ploče, za kratko vreme možete da sklonite višak stvari sa stočića i obezbedite mesto na primer za kolače ili piće. Takođe, tu možete uvek da smestite razne predmete kao što su knjige, daljinski upravljač, časopis, ključevi.

Pravougaoni stočić sa fiokama ili policama može da bude veoma funkcionalan. Fioke ili police mogu da se iskoriste za odlaganje novina, pića, daljinskog upravljača, ključeva. Tako ćete da oslobodite gornju površinu od nereda, a na nju možete da stavite vazu sa cvećem, neki zanimljiv ukras ili knjigu.

Ako biste prostor želeli da koristite u razne svrhe nekoliko istih stočića koji "ulaze" jedan u drugi su veoma praktični. Set stočića koji se uvlače jedan ispod drugog idealni su za zabavu u malom prostoru.

Za mali prostor uvek je dobar izbor stočić sa staklenom gornjom površinom. Staklo propušta svetlost, a svetlost uvek "otvara" prostor i vizuelno ga povećava. Ovakav stočić naglasiće uvek lep tepih ili ćilim.

Stočić treba da bude čvrst, ali ne previše kabast. Međutim, teški stočići izrađeni od masivnog drveta, čvrstog kamena, gvožđa ili kaljenog debelog stakla mogu da budu problem. Zato, možete da se opredelite i za materijale kao što su pleksiglas, furnir, ratan, aluminijum. Ovi stočići ne moraju nužno da budu savršenog kvaliteta, ali su zato mnogo lakši za nošenje i pomeranje.

U mali prostor ne stavljajte stočić koji neće ostaviti mogućnost za slobodno kretanje. Stočić treba da bude udaljen od kauča oko 40 santimetara i treba da bude u visini kauča (sedišta).

Pročitano 2894 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 19 Decembar 2018 11:57
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci