Artnit

Petak, 01 Februar 2013 22:05

Stilovi stočića Istaknut

Stočići su veoma bitan elemenat u enterijeru doma. Dolaze u mnogim stilovima i pružaju mnogobrojne mogućnosti za kreiranje vizuelno upečatljivih prostora u domu.

Stočić u antičkom stilu sa svojim šarmom starih vremena uneće dozu glamura u prostor.

Stočić u art nuvo stilu karakterišu krivudave i izdužene linije. Linije su visoke i vertikalne i to stvara neobičan izgled prostora.

Stočić u art deko stilu karakterišu jednostavne, izražajne i krive linije. Ovaj stočić stvara vizuelno zanimljiv prostor.

Stočić u rustičnom stilu odlikuje jednostavnost, prirodni materijali i grube površine. On unosi delić prirode u dom.

Stočić u orijentalnom stilu odlikuje jednostavnost, fleksibilnost i neobičnost oblika. Ovaj stočić unosi delić Dalekog istoka u dom.

Stočić u arts and crafts stilu karakteriše ručna izrada, jednostavna forma i lepota prirodnih materijala. Ovaj stočić daje kreativnu notu enterijeru i posebno su dobri za elektično uređen dom.

Stočić u klasičnom stilu odlikuju ravne linije i ukrasi. Ovakav stočić unosi eleganciju i suptilnost u svaki prostor.

Stočić modernog stila ima čiste dobro definisane linije. Na tržišu ih ima u različitim bojama, teksturama, dizajnu i veličinama. Posebno su prikladni za minimalistički uređen dom. Ovi stočići možda nisu praktični kao oni "obični", ali će uneti neobičnu vizuelnu atraktivnost u enterijer doma.

Za početak, bitno je da se razmotri kakav nameštaj već postoji u sobi gde ćete staviti stočić. Takođe, važno je uskladiti stilove stočića i nameštaja. Ako imate tradicionalni nameštaj, sa detaljima od drveta, potreban Vam je stočić od drveta.

Savremeni dizajn enterijera ukazuje sve više na mogućnost kombinovanja različitih stilova u enterijeru doma. Kombinovanje različitih stilova stvara vizuelnu zanimljivost u prostoru. Tradicionalna sofa može da izgleda sjajno kada se kombinuje sa modernim stočićem i obrnuto. I zašto da se ne kombinuje moderna ili stolica u antičkom stilu sa tradicionalnim stočićem? Danas je uobičajeno da najefektniji klasični prostori u domu imaju komade nameštaja koji pripadaju drugim stilovima i epohama (čak i primerke savremene umetnosti), što prostor oplemenjuje i često čini mnogo zanimljivijim.

Ako ne možete da uštedite novac za kupovinu stočića ili želite da unesete svoj lični stil u dom, razmislite o pravljenju sopstvene verzije stočića. Stočić možete da napravite od slomljene stoličice od pruća, presvučene sa malo materijala, na koju možete da učvrstite komad debljeg stakla. Stočić možete da napravite od recikliranih delova od bicikla. Na primer, zupčanici od čelika, felne od aluminijuma, nogare od delova od sedišta i točak, mogu da budu delovi interesantnog stočića. Tabla stočića može da bude staklo sa brušenim ivicama. Na taj način dobićete funkcionalan, veoma dekorativan i neobičan stočić.

Pročitano 4772 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 07 Novembar 2014 11:46

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Stilovi stočića