Artnit

Ponedeljak, 18 Juni 2018 10:33

Znamenje povezano sa pticama Istaknut

Od davnina su ljudi gledali na prirodu kao izvor važnih informacija o njihovom zdravlju, ljubavi, prosperitetu i još mnogo toga. Mnoge civilizacije su verovale u toteme životinja i snažno su se oslanjale na poruke koje su im ptice donosile. Ptice su povezivane sa mitovima i isticane kao glasnici bogova ili čak predstavljale bogove. Danas većina kultura širom sveta ima znamenja koja su usredsređena na ptice - neka od njih su univerzalna, dok su druga lokalna, ali se i čini da se niko ne može složiti da li ptice donose dobru ili lošu sreću.

Postoji nekoliko varijacija sujeverja koje je vezano za uletanje ptica u kuću. Neki veruju da ako ptica uleti u kuću donosi važne vesti. Ako je ptica bela onda će vest biti dobra, ali ako je crna onda će biti loša.

Kada ptica pokuca na prozor Vašeg automobila ili kuće, to može biti znak da ste dobili negde u životu, ali da ćete uskoro udariti u zid. Ne brinite, otvoriće se još jedan prozor mogućnosti. To takođe može biti znak da su moguća porodična previranja u bliskoj budućnosti.

Ako Vas ptica prati kući nije nužno znak da bi želela da bude Vaš prijatelj. Ptica koja prati do kuće može biti zapravo ono što nazivamo Vašim "duhovnim vodičem" ili "totemom". Ovo može biti bilo koja ptica, od vrana do goluba. Istražite mitologiju iza svake ptice koja Vas prati do kuće i otkrićete da ova ptica može biti zaštitnik jedne ili druge vrste.

Mnogi smatraju ptičje perje kao poklon ili znak bogova. Ako nađete pero, to može biti i poruka Vašeg "duhovnog vodiča" ili preminule voljene osobe.

Veruje se da je znak dobre sreće i najava novčanog dobitka u skoroj budućnosti, ako se ptica uneredi na Vas, odnosno zasipa Vas svojim izmetom.

Ako ste na putu videli mrtvu pticu, ili možda slučajno pogodili pticu, može izgledati kao loš znak. U stvari, to može biti dobar znak, koji pokazuje da će doći do previranja ili bola u Vašem životu. Mrtva ptica ne mora nužno preneti fizičku smrt, već i metaforičnu smrt. Možda prolazite kroz ljubavne probleme ili se trudite da nađete posao i ova mrtva ptica može da označi kraj Vašoj potrazi i borbi. Novi početak je odmah iza ugla.

Pročitano 23812 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 01 Decembar 2019 11:30

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Urbane životinje Znamenje povezano sa pticama