Artnit

Ponedeljak, 18 Maj 2020 10:19

Zauvek Merilin Istaknut

Džinovska statua Merilin Monro Zauvek Merilin koju je dizajnirao vajar Sjuard Džonson predstavlja jednu od njenih najpoznatijih slika, uzetu iz filma Bilija Vajldera Sedam godina vernosti snimljenog 1955. godine. Postavljena je 2011. godine u Čikagu i preseljena u Palm Springs maja 2012. godine gde je izlagana do 2014. godine. Nakon izlaganja na mnogim lokacijama u Sjedinjenim Američkim Državama i u Australiji biće transportovana brodom u Zemlju skulpture u Nju Džersiju 2020. godine.

Statua Zauvek Merilin prikazuje slavnu glumicu u kultnoj sceni iz filma Sedam godina vernosti, dok stoji iznad otvora za ventilaciju sa podignutom lepršavom belom haljinom koju pokušava da obuzda. Visoka je 8 metara, a teška 15,5 tona. Napravljena je od obojenog nerđajućeg čelika i aluminijuma.

Građani i lokalne vlasti Palm Springsa veruju da statua Zauvek Merilin najbolje predstavlja glamuroznu istoriju ovog grada. O povratku ove statue u Palm Spings vajar Sjuard Džonson kaže: "Veoma sam zadovoljan što će Merilin biti neprestano na vidiku u Palm Springsu. Napokon, to je bila lokacija po njenom vlastitom izboru, a pretpostavljam da ju je privlačila lepota i mirnoća pejzaža. Nešto je u njenoj pozi; bogatstvo za život bez inhibicije, koje je u suštini američko i veoma pogodno za Palm Springs. Ona izražava nesputani osećaj naše sopstvene živosti."

Pročitano 1610 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Razglednica Zauvek Merilin