Artnit

Utorak, 31 Decembar 2019 11:18

Čarls Bukovski - Mrzim kad mi neki stranac poželi srećnu Novu godinu Istaknut

Rafael Kirhner - Srećna Nova godina Rafael Kirhner - Srećna Nova godina

Novogodišnja noć je bila još jedna teška noć koju je trebalo prebroditi. Moji roditelji su uvek uživali u novogodišnjoj noći, slušajući kako se Nova godina približava na radiju, grad po grad, sve dok ne stigne u Los Anđeles. Petarde bi pucale i zvižduci se orili i sirene trubile i pijani diletanti povraćali i muževi flertovali s tuđim ženama i žene se muvale s kim stignu. Svi bi se ljubili i hvatali za dupe u kupatilima i ostavama i ponekad javno, pogotovo u ponoć, i onda bi sledećeg dana izbile užasne porodične svađe, da ne pominjemo još i Paradu ruža i kuglanje u vezi s tim.

Sara je došla predveče na Staru godinu. Ona se palila na stvari tipa Čarobne planine, na naučno-fantastične filmove, seriju Zvezdane staze, na neke rok-grupe, spanać sa pavlakom i makrobiotičku hranu, ali je zato imala više bazičnog zdravog razuma od ma koje žene koju sam ikad upoznao. Možda bi samo još jedna, Džoana Dover, mogla da se poredi sa njom, po zdravom osećaju i plemenitom duhu. Sara je bolje izgledala i bila mnogo vernija od ma koje od ostalih mojih aktuelnih žena, tako da je ova Nova godina mogla sve u svemu i dobro da ispadne.

Baš su mi poželeli "Srećnu Novu godinu", i to lokalni idiot spiker na televiziji. Mrzim kad mi neki stranac poželi srećnu Novu godinu. Kako on zna ko sam ja?

Iz romana Žene

Pročitano 2436 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Pero Čarls Bukovski - Mrzim kad mi neki stranac poželi srećnu Novu godinu