Artnit

Subota, 08 Juli 2017 11:02

Džin Ris - Tužno je kad ležiš budna i počinje se daniti i vrapci počinju živkati Istaknut

Dizajn korica knjige Putovanje u mraku Dizajn korica knjige Putovanje u mraku

Tužno je kad se noću probudiš, pa razmišljaš o osamljenosti i o tome kako svi kažu da je čovjeku suđeno da klone. Smišljaš pisma koja nikad ne pošalješ, koja čak i ne napišeš. “Dragi moj Waltere...“

Svi kažu: “Samo naprijed!“ Naravno, neki idu naprijed. Da, ali koliko njih? Što je s onom Kako-li-se-zove? Ona je uspjela, zar ne? “Koristica se udaje za perova sina.“ No, pa što onda? Učini nešto ili se gubi, kažu, učini nešto ili se gubi!

Ono što želim, gospodine Price, jest neka efektna pjesma za audiciju. Lagano se budi srce moje kao što se cvijeće budi - ta je pjesma vrlo efektna.

Svi kažu da je čovjeku suđeno da klone, čitate to u svim knjigama. Ali ja sad uopće ne čitam, pa me knjige ionako ne mogu baš smotati. (“Dragi moj Waltere...“)

Tužno je kad ležiš budna i počinje se daniti i vrapci počinju živkati - eto, tada je tužno, taj osjećaj osamljenosti, osjećaj beznandnosti. Kad vrapci počnu živkati.

Danju je, međutim, sve bilo u redu. A kad popiješ koju čašicu, znaš da je takav život najbolji na svijetu, jer svašta se može dogoditi. Ne znam kako ljudi žive kad točno znaju što će im se dogoditi sutradan. Čini mi se da je bolje biti mrtav nego tako živjeti. Oblačenje za izlazak, sastanak s njim, izlazak iz restorana, ulično svjetlo, ulazak u taksi i nakon poljupca u taksiju odlazak onamo.

Mjesec dana prošao je kao tjedan, i pomislih: “Već je lipanj.“

Iz romana Putovanje u mraku

Pročitano 1769 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Pero Džin Ris - Tužno je kad ležiš budna i počinje se daniti i vrapci počinju živkati