Artnit

Ponedeljak, 29 Oktobar 2012 13:05

Krasula - biljka koja privlači novac Istaknut

Krasula je višegodišnja biljka koja potiče iz južne Afrike gde dostiže visinu do pet metara. Svojim oblikom podseća na bonsai i zato je kod nas zovu i japanskim drvetom. U svetu je nazivaju drvo novca ili dolar drvo zbog njenih okruglih mesnatih listića koji podsećaju na nekadašnje kovanice od jednog dolara. Veruje se i da ima magičnu moć da privuče novac.

Naučnici tvrde da je krasula puna gasovitih i stimulativnih materija koje povećavaju mentalnu i fizičku budnost čoveka, aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti i poboljšavaju njegovo zdravlje.

Razne vrste krasula razlikuju se po obliku i veličini listova, vremenu cvetanja i boji zvezdastih cvetova. Leti cvetaju samo starije krasule, ali ne obimno. Cvetovi su mali i mogu biti beli, ružičasti ili narandžasti.

Krasula se gaji u celom svetu i često se prenosi sa generacije na generaciju zbog njenog blagotvornog uticaja koji ima na sve u kući. Po feng šuiju, krasula predstavlja energiju metala i pozitivno utiče na stabilnost i finansije. Zato nađite u svom domu mesto za ovu sobnu biljku. Najbolje ju je držati kraj ulaznih vrata sa desne strane u severnom ili severozapadnom delu doma.

Pročitano 24417 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 18 Januar 2014 16:42

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Flora doma Krasula - biljka koja privlači novac