Artnit

Nedelja, 19 Juni 2016 10:38

Drvene saksije i žardinjere Istaknut

Drvene saksije i žardinjere su napravljene od organskog materijala koji stvara prorodno okruženje za biljke i cveće. Čak i kada su od slabijeg drveta, ako se adekvatno zaštiti drvo spolja i iznutra, one će trajati duže, i moći će da zaštite biljke od mraza i ujedno ulepšaju vrt, dvorište, terasu ili balkon. Istovremeno one dodaju toplinu i eleganciju eksterijeru doma, i uvek su zanimljiv detalj, posebno u rustičnim vrtovima ili dvorištima.

Drvene saksije i žardinjere mogu se naći u prodavnicama ili garden centrima, a ako imate veštine možete ih sami napraviti od stare gajbice, fioke, palete, drvene stolice, bureta, a možete koristiti i drvo za ogrev pogotovo ako ono ima zanimljivu koru.

Stare drvene palete su veoma lako dostupan materijal, od koga se mogu napraviti zanimljive saksije ili žardinjere.

Drvena gajbica napravljena od letvica može da postane zanimljiva žardinjera za cveće. Ako se ofarba u jarku boju oživeće svaki prostor.

Cveće, koje se gaji u drvenim buradima stvara zanimljiv vizuelni prikaz i dodaje živu notu vrtu ili dvorištu. Možete preseći bure na pola i onda koristiti dva dela kao velike saksije, što je posebno korisno za gajenje biljaka koje imaju duboke korene. Nekoliko malih rupa na dnu osiguraće dobru drenažu.

Stolice su neodvojivi deo enterijera doma, ali ne mogu da se koriste zauvek. Od stare drvene stolice može da se napravi neobična saksija ili žardinjera. Najlakši način je da se izbuši rupa u sedištu stolice, koja će biti dovoljno velika i stabilna za saksiju. Ali, može se odmah ukloniti celo sedište i staviti žardinjera sa biljkama u okvir stolice.

Cepanice za ogrev mogu da postanu zanimljive žardinjere za gajenje cveća u vrtu.

 

Pročitano 8549 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 01 Juni 2019 10:13

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Flora doma Drvene saksije i žardinjere