Artnit

Četvrtak, 21 Maj 2020 10:39

Boja limete - za osećaj živosti i svežine u domu Istaknut

Boja limete je jarka nijansa zelene boje koja podseća na boju istoimenog citrusnog voća. Ova boja je usko povezana sa prirodom, samopouzdanjem i visokom energijom i smatra se da stvara osećaj živosti, svežine i kreativnosti. Uklapa se u bilo koji stil uređenja enterijera doma od eklektičkog do modernog ili jednostavnog. Dobro se usklađuje sa toplim i hladnim nijansama, poput žute i plave boje, što ga čini odličnim dodatkom mnogim paletama.

Zidovi ili samo jedan akcentni zid mogu se obojiti u boju limete. Zidovi u ovoj nijansi zelene boje stvaraju lepu pozadinu kada su vrat, dovratnici i nameštaj u beloj boji. Crni nameštaj i crno-bele fotografije naglasiće limeta zid. Zidovi u ovoj boji pružaju idealnu pozadinu za modernu dnevnu sobu. Paleta boja limeta zelene i crne boje s akcentima sjajnog srebra, narandžaste, limun žute i tirkiznoplave boje stvara elegantan ambijent.

Boja limete izgleda dobro u kuhinji i na većim površinama, kao što su na primer kuhinjski elementi ili zidne pločice. Nekoliko detalja u ovoj boji poput sokovnika, činije za voće, stolica, jastučića za stolice ili lustera će osvežiti kuhinju.

Spavaća soba u boji limete može da postane prostor koji donosi svežinu, odmor i relaksaciju. Mural na zidu sa obrascima boje limete dodaje lep dodir umetnosti sobi i istovremeno uključuje šemu boja. Zavese, stolica i prekrivač u boji limete stvaraju osećaj prirodne harmonije u spavaćoj sobi.

U dnevnoj sobi mogu da se stave komadi nameštaja u boji limete. To mogu da budu zidne police s asimetričnim rasporedom, ugaona garnitura, kauč, fotelja i stočić, ali i detalji kao što su na primer tepih, ukrasni jastučići, zavese, cveće, sobne lampe.

 

Pročitano 2485 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boja limete - za osećaj živosti i svežine u domu