Artnit

Ponedeljak, 11 Mart 2019 11:42

Petrolej plava boja - unosi notu elegancije i sofisticiranosti u dom Istaknut

Petrolej boja je popularna nijansa plave boje koja se ističe, ali ne preterano i zato je dobar izbor za uređenje skoro svake prostorije u enterijeru doma. Smatra se bojom koja opušta um zahvaljujući svojim tonovima koji podsećaju na prirodni ambijent i otvoren prostor. Takođe, unosi notu elegancije i sofisticiranosti u dom.

Raskošna boja poput petrolej plave izgleda odlično na zidovima u domu. Samo jedan akcentovan zid u ovoj boji uneće notu ekscentričnosti, posebno ako su ostali zidovi u beloj boji.

Pošto je petrolej boja zasićena i tamna, ostatak prostora uredite u neutralne boje, svetle boje poput bele i stvorićete lep kontrast u prostoru. Takođe, ga možete urediti u bež ili pastelne nijanse, a za zanimljiv vizuelni efekat dodajte u prostor neki žuti detalj koji će dodatno istaknuti raskošnu petrolej plavu.

Petrolej plava boja ima mnogo nijansi koje se dobro uklapaju u različite stilove uređenja doma. Međutim, boje sa kojima se najbolje usklađuje su žuta sa nijansama senfa, jarkom žutom, bela, zelena i ljubičasta boja lavande i sa crvenom.

Petrolej boja se uglavnom dobro kombinuje sa prirodnim materijalima kao što su drvo, mermer, vuna, koža, pamuk i metali poput bakra ili zlata. Ona će značajno povećati svoj estetski efekat kombinovanjem sa raskošnim tkaninama, poput somota ili u prisustvu dekorativnih detalja od metala.

Detalji u petrolej plavoj boji mogu da budu zanimljivi akcenti u smirenijem uređenju doma. Taburei, ukrasni jastuci, posteljina, draperije, zavese, vaze i lampe u ovoj boji stvoriće prijatnu atmosferu.

 

Pročitano 6142 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Petrolej plava boja - unosi notu elegancije i sofisticiranosti u dom