Artnit

Subota, 24 Februar 2018 11:51

Indigoplava boja unosi notu glamura u dom Istaknut

Indigo je prilično tamna nijansa plave boje koja hiljadama godina fascinira ljudsku maštu. Ona je kombinacija tamnoplave i male količine crvene boje i u sebi nosi crtu ljubičice. Ova boja ima značaj u celom svetu, kao i za mnoge autohtone kulture. Smatra se da je boja vizije, snova i mašte i da prenosi vibracije prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kao jedinstvene energije. Kada se koristi u enterijeru doma dodaje iznenađujuću, elegantnu notu.

U indigoplavu boju može da se okreči jedan ili dva zida u sobi. Zanimljiv akcentni zid u ovoj boji sa izraženom teksturom uneće notu glamura u spavaću sobu.

Čudesnu jedinstvenost dnevnoj sobi daće kauč ili sofa u indigoplavoj boji. Beli zidovi su dobra pozadina, a malo zelene boje koju će uneti stolica, vaza i ukrasni jastuci stvoriće zanimljiv kontrast.

Indigoplava boja je savršen pratilac sjajnih metala i boja. Dodajte dubinu i eleganciju u monohromatsku indigoplavu trpezariju sa sjajnom bojom i metalnim akcentima.

Indigoplava boja u kuhinju unosi notu sofisticiranosti. Kuhinjski elementi, keramičke pločice ili detalji u ovoj boji sa voćem, povrćem i svežim cvećem stvoriće prijatnu toplu atmosferu.

Indigoplava boja se uvek lepo kombinuje sa belom bojom. Ove dve boje mogu stvoriti kontrast i potpuno novu vizuru u svakom kupatilu. U ovoj boji mogu da budu pločice, mozaik ili detalji poput peškira.

Ako ne želite celu sobu u indigoplavoj boji, unesite neke indigo akcente. Na primer, koristite u ovoj boji tepih, ukrasne jastuke, pokrivač, stonu lampu, vazu sa svežim cvećem.

 

Pročitano 3072 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 01 Januar 2020 11:56

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Indigoplava boja unosi notu glamura u dom