Artnit

Utorak, 16 Januar 2018 12:07

Pločice na zidu kuhinje Istaknut

Pločice su neophodan deo kuhinje i mogu biti ključni deo njenog dizajna. Bez obzira da li će dodati boju, teksturu ili jednostavno biti samo funkcionalni elemenat, pločice za kuhinjske zidove mogu dodati neobičan završni dodir šemi boja i osvežiti kuhinju stilom i dizajnom.

Zidne kuhinjske pločice moraju da se usklade sa podnim kako ne bi odudarale jedne od drugih. Ako su zidne pločice sa uzorcima, da bi se izbeglo šarenilo podne treba da budu jednobojne.

Zidne pločice treba da se usklade sa kuhinjskim nameštajem. Na primer, jednobojan nameštaj crvene ili plave boje može lepo da se uskladi sa pločicama u obliku manjih belih pravougaonika poput cigli. Ako je kuhinjski nameštaj u boji drveta, on će se savršeno uklopiti uz pločice sa bordo šarama na bež osnovi. Beli ili sivi kuhinjski nameštaj osvežiće zidne pločice jarkih boja, poput zelene, narandžaste ili crvene.

Koristite pločice da biste stvorili upečatljiv spoj. Popularne keramičke pločice su čvrste i otporne na habanje i postoji bezbroj varijacija u vezi boje, veličine, oblika i dezena. One mogu odgovarati bilo kom stilu uređenja kuhinje, od rustičnog do modernog.

Mozaične pločice mogu da budu dobar izbor i za rustičnu, kao i za modernu kuhinju. One postavljaju ton i dinamiku kuhinjske šeme, pretvarajući jednoličnu, belu ili sivu kuhinju u prijatan topao prostor.

Ako su kuhinjske pločice na zidu stare ili izgledaju monotono, ali ih ne možete zameniti novim pločicama, pokušajte da ih oslikate. Zanimljivi motivi na njima, poput šarenih cvetova uneće vedrinu u kuhinju.

 

Pročitano 2889 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 18 Decembar 2019 11:20

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Pločice na zidu kuhinje