Artnit

Petak, 15 Decembar 2017 12:06

Dekorisanje praznih uglova u dnevnoj sobi Istaknut

U uređenju dnevne sobe uglovi i čoškovi često ostaju prazni i obično se smatraju samo delom bačenog prostora, koji ne može služiti ničemu. Dekorisanje ovog prostora može biti neobičan i složen zadatak, posebno zbog toga što nije u pitanju samo ukrašavanje, već i pronalaženje onoga što najbolje odgovara stilu uređenja dnevne sobe i upotpunjava njen ambijent. Dok neke sobe zahtevaju složenu i zadivljujuću izmenu u osnovi, druge izgledaju zapanjujuće sa jednostavnim, minimalnim dodacima, a neke izgledaju uravnoteženo kada je ugao ostao netaknut i prazan.

Verovatno najlakši i najjednostavniji način za dekorisanje uglova su ugaone sofe koje su posebno napravljene za ugao dnevne sobe. Ova sofa izgleda naročito dobro u maloj dnevnoj sobi gde je svaki santimetar prostora dragocen. Jednostavno dodajte nekoliko svetiljki ili zidne lampe i lako možete pretvoriti ovaj prostor u čošak za čitanje.

Neiskorišćen ugao u većoj dnevnoj sobi može da postane intimni i lep konverzacijski kutak ili kutak za čitanje i odmaranje. Postoji mnogo različitih ideja za uređenje ovog kutka, od jednostavnog minimalnog uređenja u azijskom stilu do ugrađenog kamina i polica na zidu. Da bi ovaj deo dnevne sobe izgledao kao prirodno proširenje postojećeg prostora treba da izaberete dekor i ukrase koji dopunjuju kauč ili sofu.

Ugao dnevne sobe nudi ergonomsko i praktično rešenje za mali kutak za rad. Samo dodajte radni sto, zidne police i stolicu. Radni prostori na uglu dnevne sobe takođe omogućavaju roditeljima da prate svoje mališane dok svake večeri pretvaraju dnevnu sobu u njihovu igraonicu.

Ugaone police omogućavaju da se iskoristi svaki santimetar vertikalnog prostora. Ovakve police su veoma funkcionalne, a kada su lepo dekorisane unose i notu elegancije. Ako ste manje organizovani, zatvoreni ormari obezbediće da se lako skloni nered. Savršeni ugaoni komad nalik na merdevine se dobro uklapa sa svakim dekorom dnevne sobe.

Usamljeni ugao dnevne sobe može da se oživi dodatnom rasvetom. Podne i zidne lampe stvaraju zanimljiv vizuelni efekat.

Prazni uglovi veće dnevne sobe mogu se ispuniti cvetnim aranžmanima u dubokim podnim vazama. Takođe, veće sobne biljke mogu da unesu dašak zelenila u ugao.

 

Pročitano 4431 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 06 Decembar 2019 11:46

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje praznih uglova u dnevnoj sobi