Artnit

Sreda, 27 Septembar 2017 11:01

Uređenje dnevne sobe sa mnogo vrata i prozora Istaknut

Dobro uravnoteženu dekoraciju sobe je relativno lako postići, dok se ne dođe do prostorije koja ima mnogo vrata i prozora. Dnevna soba sa mnogo ulaznih vrata i prozora je uobičajena u starijim kućama gde se velike sobe obično nalaze u centralnom položaju u domu. Sa zidovima koji su prošarani kao švajcarski sir sa više vrata i prozora, uređenje dnevne sobe predstavlja pravi izazov.

Koristite nedostatak zidnog prostora u svoju korist. Uz samo malo vidljive vertikalne površine oko prozora i vrata, istražite upotrebu jarkih boja. Boje od jarkocrvene do raskošne ljubičaste ili dramatične crne, kao i živopisne tapete mogu da postanu upečatljiv akcenat ili pozadina koja se ističe kada je zidni prostor ograničen. Sa druge strane ako imate više prozora i vrata, sve zidove u sobi možete da obojite u istu boju, a uvek je dobar izbor lagana, sveža i neutralna paleta koja će istaći postavljanje nameštaja u središtu sobe i učiniti da soba izgleda manje natrpano.

Zavese u sobi sa više vrata i prozora treba da budu sa manje istaknutim teksturama ili ukrasa poput resa. Na primer, svetložute zavese pune dužine koje udaraju o pod stvaraju topao osećaj. Garnišnama iznad vrata i zavesama sa istom tkaninom kao na pravim prozorima može da se stvori prostor za stavljanje lakog nameštaja, biljaka ili drugih stvari koje se lako pomeraju.

Postavljanje nameštaja u dnevnoj sobi kada vrata i prozori prekidaju zidne površine ne mora da bude problem. Ako veličina sobe to dozvoljava, pomerite sav nameštaj ka sredini sobe. Ovakav raspored nameštaja će otvoriti područja oko prepreka i stvoriti prijatan i udoban prostor za razgovor u sredini sobe. Kako biste izbegli neuravnoteženost i haos koju mogu da stvore više vrata ili prozora u prostoru sofe, kauče ili fotelje postavite simetrično, jer simetrija stvara red i skreće pažnju na sredinu sobe.

Tepih će dodati udobnost, toplinu, ulepšati prostor u sredini dnevne sobe i odvući pažnju od vrata i prozora. On će takođe definisati način raspoređivanja, a prostor će izgledati manje nezgrapno.

 

Pročitano 3555 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 20 Oktobar 2020 10:59

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Uređenje dnevne sobe sa mnogo vrata i prozora