Artnit

Subota, 16 Septembar 2017 10:51

Uređenje kuhinje sa motivom vina i grožđa Istaknut

Tema vina i grožđa podseća na toskanske ili francuske vinograde. Iako je dekor sa ovom temom obično uključen u toskanski i mediteranski stil uređenja doma, ova tema može i u kuhinji doprineti stvaranju elegantnog dizajna, istovremeno uneti dašak vintage i rustičnog stila uređenja. Kuhinja koja je dekorisana temom vina i grožđa pruža osećaj topline i može da postane mesto za porodična okupljanja.

Svetle boje zidova kao što su bledožuta, marelica, pšenica ili krem su lepa pozadina za različite nijanse tamnoljubičaste, šljive, boje burgundca i zelene koje su obeležje vinove loze i vina. Ove svetle nijanse stvoriće i zanimljiv kontrast sa tamnim drvetom i nameštajem od crnog kovanog gvožđa. Zidovi sa zanimljivim teksturama, nalik starom malteru su dobar izbor za dopunu temi vina i grožđa.

Nameštaj od kovanog gvožđa i vinske police u podnim verzijama ili viseće zidne police ukrašene listovima vinove loze mogu da budu dobar izbor za kuhinju. Stari drveni nameštaj se lepo uklapa u rustični ambijent.

Šabloni vinove loze ili grožđa su lepi ukrasi duž graničnih plafona kuhinje, ulaza u kuhinju ili duž kuhinjskih prozora, kao i tapete i zidne nalepnice sa motivima vinove loze ili grožđa. Vitraži sa ovim motivima na prozoru uneće dašak vedrine.

Prazne boce vina, posebno one interesantnog oblika mogu da stvore elegantan dekor u kuhinji. Od njih se mogu napraviti i svećnjaci, lampioni, lampe, vaze.

Ručno oslikana keramika sa vinom i grožđem stvara prijatan mediteranski ambijent. Pločice sa muralima ili sa aplikacijama vina i grožđa na zidu uneće mediteranski osećaj, kao i detalji sa motivom vina ili grožđa, kao što su uramljene slike, metalne skulpture, zidni satovi, tapiserije i ukrasni tanjiri.

Detalji kao što su minijaturna burad vina od hrasta na drvenom postolju, kao i ručno oslikane ili gravirane čaše za vino, bokali, tanjiri, vaze, šolje sa temom vina ili grožđa su lepi akcenti u kuhinji.

Kuhinjske krpe takođe mogu biti inspirisane temom vinograda i grožđa. Pored kuhinjskih krpa, mogu se staviti i zavese za kuhinjske prozore zanimljivog dizajna, otirači ili mali kuhinjski tepisi sa ovom temom.

 

Pročitano 2557 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Uređenje kuhinje sa motivom vina i grožđa