Artnit

Nedelja, 10 Septembar 2017 10:42

Raspoređivanje dva kauča ili dve sofe u dnevnoj sobi Istaknut

Opremanje dnevne sobe sa dva kauča ili dve sofe pruža dodatna mesta za porodicu i goste. Ali, uređenje dnevne sobe nije uvek lako, jer treba kreirati funkcionalni raspored koji može da odgovara potrebama i raspoloživom prostoru, a istovremeno stvoriti prijatan ambijent. Vizuelna težina u sobi, takođe treba da bude dobro izbalansirana kako bi se izbeglo da jedna strana prostorije izgleda teže i nahereno.

Dva kauča ili dve sofe se mogu staviti jedno naspram drugog u dnevnoj sobi, što stvara idealno područje razgovora, posebno u manjem prostoru. Ovim raspoređivanjem može da se naglasi žarišna tačka u prostoriji, kao što je na primer kamin. Možete da postavite veliki pravougaoni tabure između sofa ili stočić za kafu ili čaj. Kada su dve sofe nejednakih dužina, postavite stočić pored kraće kako biste vizuelno balansirali težinu duže sofe.

Spojeni kauči ili sofe mogu da podele dnevnu sobu na dve odvojene prostorije za sedenje. Namestite ih na sredinu prostrane sobe da se naslanjaju jedan na drugi, a između stavite stočić, na koji može da se stavi lampa ili vaza sa cvećem na svakom kraju. Ovaj aranžman osigurava osvetljenje za oba seta, kao i podelu između posebnih prostora. Dodajte par stolica i stočić kako biste dovršili svaki prostor za sedenje.

Rasporedite dva kauča ili sofe u obliku slova L. Stavite sto u mali prostor između sofa i postavite stonu lampu na kraj stola kako biste osvetlili prostor za čitanje ili hobije. Dodavanje treće sofe ili dve fotelje na otvorenom kraju "L" formira U-oblik rasporeda koji nudi još više dodatnih mesta za sedenje.

Postavite tepih između dva kauča ili sofe u dnevnoj sobi, a zatim dodajte stočić za dodatno skladištenje kako bi stvorili kohezivan, jedinstven raspored. Da dnevna soba ne bi izgledala prenatrpano ostatak nameštaja treba da bude jednostavan.

 

Pročitano 2641 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 29 Novembar 2019 11:25

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Raspoređivanje dva kauča ili dve sofe u dnevnoj sobi