Artnit

Sreda, 30 Avgust 2017 10:36

Podne lampe u domu Istaknut

Podne lampe su zanimljivi detalji u enterijeru doma, koji ne samo što osvetljavaju i emituju toplinu, već mogu stvoriti osoben vizuelni efekat. Posebno su praktične za površine gde se ne može jednostavno postaviti rasveta, a mogu da se stave u sve delove, u uglove ili na sredinu prostorije i pošto obično nisu masivne lako se premeštaju. Pošto postoje podne lampe u raznovrsnim stilovima i dizajnu, uklapaju se u svaki stil uređenja, od klasičnog do modernog.

Uobičajena mesta za podne lampe su pored garniture za sedenje, kauča, sofe, stola, kreveta, ulaza u sobu. Takođe, podne lampe mogu lepo da osvetle uglove kao i prostor za čitanje u domu.

Podne lampe mogu da se postave tako da obasjavaju umetničku sliku na zidu, policu sa ukrasima ili komad nameštaja i tako ih istaknu u prostoru. Da bi se istaklo stepenište ili plafon može se staviti podna lampa sa fleksibilnom "glavom".

Crna podna lampa je zanimljiv detalj u sobi sa svetlim nameštajem. Ova lampa uneće elegantnu notu, kao i svaka jednobojna lampa. Za sobu sa tamnijim nameštajem biće dobar izbor svetlija podna lampa, koja će stvoriti svetao vizuelni efekat u prostoru.

Boja abažura i delova podne lampe se može uskladiti sa bojom tepiha ili ukrasnim jastucima na fotelji ili sofi. Na taj način stvara se prijatna atmosfera u svakom prostoru.

Podne lampe sa abažurom cvetnih dezena mogu uneti vedrinu u prostoriju. Za šabi šik stil, najbolji izbor je podna lampa pastelnih boja sa abažurom u obliku lale ili zvona.

Za savremeni ili minimalistički izgled prostorije dobar izbor su jednostavne podne lampe u obliku "bubnja" sa tankom osnovom.

 

Pročitano 2407 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 29 Novembar 2019 11:08

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Podne lampe u domu