Artnit

Nedelja, 25 Juni 2017 11:06

Zaštita terasa i balkona od sunca Istaknut

U uređenju terasa i balkona posebnu pažnju treba posvetiti zaklonima od sunca u toku vrelih letnjih dana. Ovi elementi mogu lako da se uklope u stil uređenja terase i balkona i stvore istovremeno zanimljiv vizuelni efekat.

Suncobrani su najpopularniji način zaštite od sunca, u raznim oblicima i bojama. Najbolje ih je koristiti samo u prostorima na kojima je potrebna privremena zaštita od sunca.

Za balkone i manje terase dobro rešenje su tende koje mogu da zaklone od prejakog sunca. Tenda može da bude rasklapajuća ili statična. Rasklapajuća tenda je veoma funkcionalna i ima zglob koji omogućava da se lako otvara ako želite veću izloženost suncu ili sklapa u kasnim popodnevnim satima da ne bi zaklanjala svetlost.

Formiranje zaklona pomoću vetrobrana ili paravana je dobar izbor za velike terase ili one koje nisu zaklonjene od vetra i ako želite da sačuvate svoju privatnost. One su najčešće u četvorougaonom i šestougaonom obliku.

Od toplote i sunca na terasi i balkonu dobro štite i asure, odnosno rolo zavese od trske, bambusa i ratana, ali i od neprozirnog tekstila koje mogu da se montiraju iznad terase. One su veoma praktične, jer se mogu spustiti delimično ili do poda, vertikalno ili pod uglom, čime omogućavaju lakši pogled sa terase ili balkona.

Obična tekstilna zavesa može doneti hladovinu na terasu ili balkon kada je to najviše potrebno.

Biljke puzavice su čest ukras terasa i balkona, jer dobro podnose sunce, a mogu biti i odličan izvor hladovine. One će istovremeno uneti boju, miris i delić prirode.

 

Pročitano 9965 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 29 Septembar 2020 11:02

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Zaštita terasa i balkona od sunca