Odštampajte ovu stranicu
Utorak, 11 April 2017 10:59

Boja kajsije - unosi toplinu, svežinu i vedrinu u dom Istaknut

Boja kajsije je svetložuta narandžasta boja, slična boji kajsije. Međutim, ona je nešto svetlija od stvarnih kajsija i uvedena je kako bi se dobila prijatna pastelna nijansa za korišćenje u dizajnu enterijera. Ova topla boja se više koristi u dizajnu enterijera od klasične jarke narandžaste, a takođe unosi toplinu, svežinu i vedrinu u svaki prostor.

Boja kajsije će zagrejati svaki prostor. Zato je dobar izbor za uređenje malih prostorija ili onih sa manje prirodnog svetla, kao i onih koje izgledaju hladno, kao što su na primer kupatilo ili radna soba.

Zidovi u boji kajsije će uneti toplinu u sobi, a mogu lako da se usklade sa skoro svakim stilom nameštaja ili umetničkom slikom. U dnevnoj sobi, koja je mesto okupljanja u domu ova boja zidova će stvoriti prijatan ambijent sa kombinacijom sa neutralnim bojama i akcentima boja, poput zelene.

Tropski ton boje kajsije može da osveži spavaću sobu i učini je veoma prijatnim mestom za san i odmor.

Boja kajsije je zanimljiv akcenat u enterijeru doma, jer može da oživi svaki prostor. Zavese, umetnička slika, vaza, tepih u ovoj boji deluju veoma skladno u klasičnoj uređenoj trpezariji.

 

Pročitano 5952 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 19 Septembar 2020 11:13
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci