Artnit

Utorak, 28 Mart 2017 11:16

Ideje za uređenje kuhinje spojene sa trpezarijom Istaknut

Kuhinja je važna prostorija u domu jer je mesto gde se spremaju jela, a trpezarija je još jedan važan prostor u domu, mesto gde se ti obroci jedu i gde se porodica okuplja i često prima posete. U savremenom uređenju enterijera kuhinja i trpezarija se često spajaju u jedan prostor, jer njihovo spajanje stvara utisak prostranijeg i otvorenog prostora. Ovaj koncept je pogodan za uske prostorije i za minimalistički stil uređenja.

Za stvaranje jedinstvenog, otvorenog prostora nameštaj u kuhinji i trpezariji treba da bude u istom stilu, sličnog dizajna i boja. Korišćenje sličnih boja u trpezariji integrisanoj u kuhinju omogućava da se čitav prostor oseti kao povezan i otvoren.

Kontinuirani tok iz kuhinje sa susednom trpezarijom ostvaruje se ponavljanjem elemenata u ovim prostorima. Na primer, u uređenju trpezarije tamni trpezarijski sto može da koordinira sa kuhinjskim elementima. Pesak braon boja je u trpezariji na stolicama, lusteru i tepihu, a u kuhinji na zidovima. Malo jarke boje, kao što je na primer narandžasta zagrejaće neutralan prostor.

Trpezarija je u skladu sa kuhinjom u otvorenim konceptu, ako se koriste slične boje u obe oblasti, što omogućava da čitav prostor izgleda povezano i otvoreno. Korišćenjem istih boja u oba prostora, na primer bele i boje drveta stvara se kohezioni i jednostavan izgled.

U minimalističkom uređenju doma su često spojeni kuhinja sa stolom za ručavanje zbog ograničenja prostora. Važno je da se ostavi dovoljno prostora za neometano kretanje oko stola i prilaženje kuhinjskim elementima i izabere odgovarajuća rasveta.

 

Pročitano 3250 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 07 Septembar 2020 11:02

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Ideje za uređenje kuhinje spojene sa trpezarijom