Artnit

Sreda, 23 Novembar 2016 11:57

Boje zidova uz crni nameštaj Istaknut

Crna boja je snažna i dramatična, a nameštaj od kože ili od drveta u ovoj boji, iako vizuelno težak veoma je čest u enterijeru doma, jer stvara sofisticiran i elegantan izgled. Ova boja određuje druge boje u prostoru, pa i boju zidova. Izaberite boju zidova pažljivo imajući pre svega u vidu crni nameštaj, a zatim i ostale boje u prostoru.

Boja nameštaja, posebno crnog diktira ostatak dekora u enterijeru. Na primer, ako je nameštaj crne boje, a detalji i ukrasi braon i bež boje, zidovi mogu biti u malo tamnijoj nijansi bež boje, tako da je ukupan dekor skladan i atmosfera topla.

Beli zidovi mogu da se kombinuju veoma skladno sa crnim nameštajem. Provucite belu boju u svakom delu prostorije kroz posteljinu, pokrivače, stone lampe ili ukrase i varirajte hladne i tople tonove bele boje.

Svetle i neutralne boje zidova ističu lepotu crnog nameštaja, a soba će biti prozračna i svetla. Da bi se stvorio vizuelni efekat jedan zid se može obojiti u jarku boju ili se mogu čak dodati i neke nijanse raznih boja na zid, pre svega stavljanjem umetničkih slika ili fotografija.

Boja zidova u mekoj mat sivoj boji definisaće crni nameštaj bez visokog kontrasta. Crni mameštaj sa duborezom ili jednostavan moderni crni nameštaj izgleda elegantno u sivoj sobi sa ukrasima bele boje ili boje slonovače, kao i ukrasima ili zavesama u neutralnoj boji.

Starinski ili antički crni nameštaj ističe svoj dizajn, uz zidove blede plave boje ili lila. Pastelni zidovi će takođe istači ovaj nameštaj, a istovremeno stvoriti opušteni ambijent u sobi.

 

Pročitano 5564 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 01 Septembar 2020 10:40

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boje zidova uz crni nameštaj