Artnit

Četvrtak, 03 Novembar 2016 11:54

Skladištenje stvari i namirnica u kuhinji Istaknut

Kao dom aparata, posuđa, kuhinjskog pribora, kuhinja je uvek posebno mesto za organizovanje. Sa veoma mnogo kutija i torbi sa namirnicama lako je napuniti svaki kutak, naročito u ne tako velikoj kuhinji. Zato u uređenju kuhinje, a posebno male kuhinje, skladištenje stvari i namirnica često predstavlja problem. Uz malo kreativnih ideja prostor u kuhinji može da se racionalno iskoristi, postane funkcionalan, a istovremeno može da dobije estetski zanimljiv izgled.

Na slobodni zid u kuhinji mogu da se stave otvorene police ili da se nasloni privremena konstrukcija polica. Takođe, posebno u kuhinji, koja je uređena u industrijskom stilu, može da se na zid pričvrsti ploča ili kuka na koju se kači pojedinačno posuđe, koje će uvek biti pri ruci.

Korpe su korisne za organizovanje kuhinjskog pribora, sredstava za čišćenje i sveže proizvode. Postavite metalnu korpu na ili iznad sudopere, koristeći metalnu šipku ili lepljive kuke za lak pristup. Dizajn žica omogućava da se vidi sadržaj na prvi pogled i pomaže da se vlažni sudovi i pribor za jelo suše brže.

Namirnice kojima nije mesto u frižideru, kao što su hleb, povrće ili voće mogu da se drže u interesantnim drvenim kutijama ili pletenim korpama u kojima neće biti hermetički zatvorene. Korenasto povrće, kao što su luk, šargarepa i krompir, biće duže sveže ako se čuva na hladnom, suvom i tamnom mestu. Otvorene pletene korpe obezbediće cirkulaciju vazduha da se povrće ne bi sušilo, dok ih unutrašnjost ormana štiti od sunca.

Dekorativne garnišne mogu da posluže za kačenje korpi u kojima se čuvaju namirnice, neophodne sitnice i čak začinska biljka u saksiji. Ovaj detalj će štedeti prostor, a istovremeno postati vizuelno zanimljiv.

Iako ste popunili svoje kuhinjske elemente ima još slobodnog prostora na zadnjoj strani vrata. Ovaj prostor se može iskoristiti za držanje nekih kuhinjskih predmeta, kao što su na primer poklopci.

Sredstva za čišćenje kuhinje treba da budu na dohvat ruke. Zato instalirajte malu kuku ispod lavaboa i stavite ih.

 

Pročitano 3204 puta Poslednji put izmenjeno Utorak, 15 Septembar 2020 10:17

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Skladištenje stvari i namirnica u kuhinji