Artnit

Ponedeljak, 31 Oktobar 2016 12:14

Dekorisanje dnevne sobe sa sivim kaučom ili sofom Istaknut

Sivi kauč ili sofa u dnevnoj sobi je posebno popularan komad nameštaja u modernom enterijeru doma, a može da bude uvek dobar izbor i u klasičnom, rustičnom ili skandinavskom uređenju dnevne sobe. Siva je monohromatska boja i može se kombinovati sa skoro svakom bojom, a raznolikost njenih nijansi omogućava zanimljive kombinacije.

Kada je u pitanju uređenje dnevne sobe, mnogi ljudi misle da je siva dosadna boja, jer nije izražajna i izgleda previše monotono. Ovo je, međutim potpuno pogrešno, jer sive nijanse mogu da budu moderne, sofisticirane, elegantne, klasične, gostoljubive i stvore različite vrste atmosfere u dnevnoj sobi. Tamnije nijanse sive boje, na primer nude neverovatnu eleganciju, a čak i jednostavan kauč ili sofa izgledaće elegantno sa sivom presvlakom.

Boja kauča ili sofe je često u istoj boji sa zidovima. Tako će i zidovi svetlije nijanse sive boje biti dobra pozadina iza sivog kauča ili sofe, na kojoj mogu da stoje umetničke slike ili fotografije.

Siva boja je savršena pozadina za jarke boje poput crvene, narandžaste, ružičaste, crvene, zelene ili žute. Uz nekoliko akcenata i ukrasa u ovim bojama, dizajn dnevne sobe sa sivim kaučom ili sofom neće izgledati hladno i monotono.

Tepih usklađen sa detaljima živih boja, kao što su ukrasni jastuci na sivom kauču ili sofi oživeće prostor male dnevne sobe.

Sivi kauč ili sofa je savršen izbor za savremeni ili minimalistički stil uređenja dnevne sobe, koji obično karakterišu komadi nameštaja sa pravim linijama, bez suvišnih detalja. Takav sivi kauč ili sofa će izgledati zaista glamurozno i veoma moderno.

Klasično uređena dnevna soba izgleda veoma elegantno i sofisticirano sa sivim kaučom ili sofom, koji se mogu naglasiti zanimljivim ukrasnim jastucima. Detalji poput umetničke slike, lampe ili vaze sa cvećem uneće i vedrinu.

 

Pročitano 3859 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje dnevne sobe sa sivim kaučom ili sofom