Artnit

Subota, 15 Oktobar 2016 11:14

Dekorisanje dnevne sobe sa crnim kaučom ili sofom Istaknut

U uređenju dnevne sobe crni kauč ili sofa je veoma zanimljiv elemenat, i može da bude zanimljiv fokus ili akcenat u svakoj dnevnoj sobi, a istovremeno i da se spoji sa skoro svakom dekoracijom, bojom ili dezenom. On se uklapa u svaki stil uređenja, od rustičnog do modernog minimalističkog, a njegova crna boja uneće u svaki prostor dašak elegancije i sofisticiranosti.

Crni kauč ili sofa može da bude u fokusu sobe. Nema boljeg načina da se prikaže njihov izgled nego pomoću boja zidova visokog kontrasta. Ali, pre nego što izaberete svoju boju odredite paletu boja za ukrašavanje sobe, zatim se opredelite za jednu od tih nijansi za zidove. Generalno, ležerne boje, kao što su bisernosiva, pastelna breskva, kremastožuta, neboplava i svetliji zemljani tonovi dodaju nagoveštaje boja i toplinu u prostoru. Ali, ako želite zanimljiviji dizajn, opredelite se za boje zidova jasnih i oštrih tonova, kao što su limun žuta, limeta zelena, zimzelena zelena, vrela ružičasta, boja višnje ili dinje.

Tkanine i nameštaj sa lepršavim dezenom i teksturama predstavljaće balans crnom kauču ili sofi. Jednobojni kauč ili sofa će se kombinovati lepo sa bilo kojim materijalima koji su u sobi, ali treba razmotriti i uvođenje crno-belog ili prugastog dezena za tapaciranje i naglašavanje tkanine. Uz jednobojni crni kauč ili sofu, stolice ili tabure pokriven šarenim tekstilom, šareni ukrasni jastuci i zavesa na prozoru dodaće osećaj vedrine i svežine.

Uključivanjem drvenog crnog nameštaja ili sa obojenim ili lakiranim površinama, metalnih stolova sa staklenim vrhom, ili stolica od trske, pruća ili ratana uneće dašak vedrine i svežine u sobu sa crnim kaučom ili sofom. Ove kombinacije se uklapaju veoma dobro u rustični stil uređenja.

Unesite svetlost u sobu sa crnim kaučom ili sofom sa kolekcijama ukrasa, umetničkom slikom, ukrasnim jastucima, čupavim tepihom ili zavesama, na kojima dominiraju jarke boje.

 

Pročitano 2836 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 17 Avgust 2020 11:02

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje dnevne sobe sa crnim kaučom ili sofom