Artnit

Četvrtak, 06 Oktobar 2016 11:00

Dekorisanje polica za knjige Istaknut

Biblioteke za čuvanje knjiga zauzimaju dosta prostora i pogodne su za veće prostorije u domu, a za manje prostorije su pogodnije police za knjige, jer se mogu postaviti na zid. One su funkcionalne, drže knjige, a istovremeno mogu da budu zanimljivi dekorativni elementi ili čak i centralni fokus prostorije.

Ako imate slobodnog prostora na polici za knjige možete da stavite nekoliko ukrasnih predmeta. To mogu da budu vaze, statue, umetničke slike, fotografije ili suveniri sa putovanja.

Malo praznog prostora na polici za knjige stvara iluziju većeg prostora. To se posebno preporučuje za manje prostorije, koje su uređene u minimalističkom stilu.

Raspored knjiga na polici ne mora da bude klasičan. Možete da složite knjige vertikalno, jednu za drugom, ali ih možete poređati i horizontalno ili nagnuti. Horizontalno slaganje knjiga, na primer stvara moderan izgled i dodaje različitost, a može da ostavi i prostor za stavljanje ukrasnih predmeta. Takođe, kombinacija vertikalnog i horizontalnog raspoređivanja knjiga može da stvori interesantan vizuelni efekat.

Sa koricama knjiga na polici možete uneti boju u svaku prostoriju. Raspoređivanje knjiga po boji može da deluje veoma zanimljivo. Rasporedite ih od svetle do tamne boje, uskladite sa bojama u sobi, ili se opredelite za življe boje ako u enterijeru dominiraju neutralne boje.

Naizmenično kombinujte boje, veličine i položaj knjiga na polici kako bi stvorili zanimljive vizuelne efekte u prostoru. Ukrasi ili cveće će dopuniti ovaj neobičan prizor.

U praznom prostoru između polica za knjige možete da stavite radni sto i tako napravite prijatan i neobičan kutak za rad. Ovaj kutak može da bude mesto za knjige, laptop, zidni sat, ali i ukrasne predmete ili cveće.

 

Pročitano 3219 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dekorisanje polica za knjige