Artnit

Ponedeljak, 08 Avgust 2016 11:18

Boje za male prostore u domu Istaknut

Pravi izbor boje u malom prostoru može učiniti da ovaj prostor izgleda vizuelno prostranije i veće, dok će pogrešna boja stvoriti klaustrofobičan osećaj. Uz manje nameštaja i njegovo pažljivo raspoređivanje, pravilno odabrana boja može stvoriti prijatan prostor sa stilom.

Zemljani tonovi i neutralne boje su čest izbor za male prostore u domu. Mekše nijanse sive, zelene ili žute boje mogu osvetliti malu sobu u enterijeru doma. Neutralne nijanse, poput braon boje mogu vizuelno stvoriti utisak da se zidovi povlače u pozadinu, čineći tako da ovaj prostor izgleda veći.

Hladne boje, poput plave, ljubičaste i zelene, posebno njihove svetlije nijanse, čine da prostor izgleda veći. U kombinaciji sa jarkim detaljima, kao što su na primer komadi nameštaja, tepih ili ukrasi prostor će izgledati vedrije i prozračnije.

Uz plavu, zelenu i tamnije neutralne nijanse, mogu se kombinovati različite nijanse iste boje, na primer poda, tepiha ili zavese. To će učiniti da soba ne izgleda iseckano i stvoriti jedinstven prostor.

Jarke boje čine da se soba u enterijeru doma ističe i izgleda veća. Ali, ove boje treba da budu jasno definisane, a ne mešavina više tonova. Dobar izbor su narandžasta, crvena, ljubičasta, zelena boja u kombinaciji sa nameštajem neutralnih boja.

Bela boja može da izgleda dobro u malom prostoru, ali budite oprezni sa jasnom belom bojom, jer stvara osećaj hladnoće. Meki tonovi boja, kao što su krem, puter ili slonovača su dobar izbor, kao i bela boja sa dozom sive, zelene, plave ili čak ružičaste boje.

Možete izabrati sjajne boje da reflektujete svetlost u malom prostoru. Takođe, možete da obojite jedan zid u tamniju boju kako bi se vizuelno povlačio, čineći da prostor izgleda veći.

Bela boja je obično najbolji izbor za plafon u malom prostoru, ali ako ste odabrali neku nijansu za zidove, plafon veoma bledoplave ili neke druge svetle boje, vizuelno će povećati prostor.

 

Pročitano 2998 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boje za male prostore u domu