Artnit

Ponedeljak, 18 Juli 2016 11:06

Jeftine i lake ideje za uređenje dvorišta i vrta Istaknut

Dvorište i vrt su najviše korišćen prostor kada je toplo vreme. Čak iako je dvorište ili vrt mali deo eksterijera doma ili nemate dovoljno novca može se nešto promeniti da izgleda lepše. Za dekorisanje se mogu koristiti materijali i biljke, koji su veoma dostupni, a pre svega ekološki. Takođe, i stari predmeti iz domaćinstva mogu postati zanimljivi detalji ako se kombinuju sa biljkama.

Upotreba finišera i površinskog sloja stvara zanimljiv vizuelni efekat u prostoru, a ne košta mnogo. Korišćenje recikliranog materijala je dobra ideja. Može i da se napravi mozaik kombinacijom mahovine ili trave između šavova ploča ili kamenja.

Neke višegodišnje biljke i puzavice mogu u vrtu ili dvorištu da obrazuju gust tepih i tako za kratko vreme pokriju, čak i veće površine. Sedumi, kao na primer Sedum floriferum i Sedum sarmentosum su zanimljivi pokrivači tla.

Stara burad, gume, sanduci mogu da budu saksije i žardinjere. Stari predmeti, kao što su stolice ili stolovi, sa posađenim biljkama stvaraju novu dimenziju i interesantan vizuelni efekat u dvorištu i vrtu.

Pretvorite panjeve u zanimljiv sto ili stolicu. Možete u njih zasaditi samo cveće ili ih pokriti mahovinom i izgledaće veoma lepo.

Šljunak je lak za održavanje, izdržljiv i relativno jeftin. On može da se koristi u vrtu na onim mestima gde se javljaju problemi sa isušivanjem zemljišta ili biljke ne napreduju. Takođe, ovaj materijal može biti dobra osnova za stvaranje interesantnih formi u dvorištu i vrtu.

Reciklirani stari predmeti od bakra ili čelika mogu da budu osobeni detalji u dvorištu i vrtu. Možete da ih stavite na ogradu ili zid. Stari metalni zarđali točkovi se koriste kao ivice u vrtu.

 

Pročitano 6106 puta Poslednji put izmenjeno Petak, 19 Juni 2020 10:24

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Jeftine i lake ideje za uređenje dvorišta i vrta