Odštampajte ovu stranicu
Nedelja, 05 Juni 2016 10:53

Boemski stil uređenja terasa i balkona Istaknut

Bohemian, Boho ili boemski stil uređenja enterijera doma je veoma poznat, jer se njegov sjaj i šarenilo spaja sa egzotičnom lepotom. U ovom stilu je sve dopušteno, i tako svaki prostor postaje pre svega odraz svog vlasnika. I eksterijer doma, a posebno terase i balkoni uređeni u ovom stilu postaju jedinstven, udoban prostor sa harmoničnom i toplom atmosferom.

Za uređenje terase i balkona u boemskom stilu koriste se različiti dezeni materijala i mnoštvo boja. Dobar izbor su oni sa cvetnim motivima. Šareni tepisi, prekrivači, stolnjaci ili zavese mogu da postanu i zanimljivi akcenti u prostoru.

Drveni materijali za pod i nameštaj uneće prirodnu notu na terasu i balkon. Nameštaj od pruća ili ratana sa zanimljivom teksturom je uvek dobar izbor. Ako se komad nameštaja, kao što je na primer stolica ili sto ukrasi dekorativnim elementima jarkih boja uneće vedrinu.

Marokanski detalji i dodatni ukrasi su uvek zanimljivi za boemski stil uređenja terasa ili balkona. To mogu da budu lampe, svećnjaci, šolje, ukrasni jastuci sa zlatnim vezom, bakarno posuđe, zavese sa perlama, tepih.

Zelene biljke i cveće raznih boja u saksijama interesantnih oblika i tekstura uneće svežinu i vedrinu.

 

Pročitano 3123 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 29 Maj 2019 10:31
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci