Artnit

Četvrtak, 12 Maj 2016 10:48

Garnišne za zavese i draperije u domu Istaknut

Zavese i draperije su jedan od najlakših načina da se ukrasi zid ili prozor. One unose stil u svaku prostoriju u enterijeru doma i stvaraju prijatan ambijent. Garnišne koje su uglavnom neizostavni deo njih, mogu takođe da ulepšaju prostor.

Nekada su garnišne imale isti osnovni dizajn. Oblik i funkcija zajedničke osnove se i danas često koristi, ali postoje različiti oblici i vrste, kao i boje garnišni. Takođe, izrađuju se od različitih materijala, od gvožđa, čelika, mesinga, hroma, nikla, plastike, drveta i drugih materijala. Mogu da budu jednoredne ili dvoredne, sa raznim kukicama i završecima.

Garnišna treba da bude pre svega usklađena sa veličinom, oblikom i stilom prozora. Iako ukrašavanje prozora zavesom ili draperijom možda izgleda kao jednostavan i lak posao, treba rešiti i nekoliko tehničkih pitanja. Pre svega, bitno je da li će se zavese zatezati ili više nabirati, uskladiti sa savremenim ili klasičnim dizajnom.

Dekor sobe, boje i stil uređenja treba uskladiti sa garnišnama za zavese i draperije. Na taj način stvara se udoban i prijatan prostor. Na primer, drvene garnišne sa zanimljivim dizajnom dobro se uklapaju u klasični ili rustični stil uređenja, a metalne u moderan minimalistički stil uređenja sobe.

Kukice i dekorativni elementi na kraju garnišne mogu da budu zanimljivi ukrasi. Njihov stil, boju i veličinu uskladite sa veličinom, bojom i stilom garnišne, kao i sa stilom uređenja prostorije i njenom šemom boja. Na primer, garnišna sa metalnim prstenovima za neutralne boje zavesa uklapa se u minimalistički enterijer.

Opredelite se za garnišnu za zavesu ili draperiju, koja je dovoljno jaka da izdrži njihovu težinu.

Pročitano 3352 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 08 Juli 2020 10:55

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Garnišne za zavese i draperije u domu