Odštampajte ovu stranicu
Ponedeljak, 02 Maj 2016 11:13

Boja jorgovana unosi prolećnu svežinu u dom Istaknut

Boja jorgovana je bledoljubičasta boja koja predstavlja najčešću boju cveća jorgovana, po kome je i nazvana. Ona stvara isti efekat u enterijeru doma kao i nijanse plave boje samo bez osećaja hladnoće, a može da varira od nijansi koje se pojavljuju više kao pastelne, više prigušene ili više zasićene. Kao dominantna boja u svaki prostor doma može da unese toplinu, a kroz detalje i dašak mirisa prolećnog cveća.

Zidovi u boji jorgovana odišu elegancijom i dobra su osnova za sofisticirano dekorisanje svakog prostora u domu. Ovi zidovi se lako usklađuju sa nameštajem skoro svih boja.

Boja jorgovana je posebno dobar izbor za spavaću sobu, jer stvara mirnu i svežu atmosferu. Umetnička slika iza kreveta, prekrivač, posteljina, jastuci, zavesa, fotelje i sveže cveće u vazi na kojima dominira ova boja uneće notu elegancije.

Dnevna soba u boji jorgovana izgleda uvek elegantno, a istovremeno predstavlja i topao prijatan prostor u kome se oseća dašak proleća.

Boja jorgovana nalik na pastelnu boju uvek je dobar izbor za dečje sobe.

Boja jorgaovana sa akcentima žute boje je sveža prolećna dekoracija. Ova boja, kao i boja lavande, koje su u mekim tonovima ljubičaste može se uneti u dnevnu sobu, kroz detalje, kao što su ukrasni jastuci, umetnička slika, tepih, vaza, činija ili lampa.

 

Pročitano 3008 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 05 Juli 2020 10:24
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci