Artnit

Nedelja, 10 April 2016 11:04

Boje zidova uz braon nameštaj Istaknut

Braon nameštaj je često dominantan u dnevnoj sobi, kao i u drugim delovima enterijera doma, i zato ga treba uzeti u obzir prilikom bojenja zidova. Previše braon boje u svakom prostoru stvara monoton i beživotan prostor i za zidove treba izabrati boje koje će stvoriti upečatljiv kontrast ili činiti da izgleda vizuelno prostranije i vedrije. Izbor boja je veliki, jer je braon boja neutralna boja i nije teška za usklađivanje sa drugim bojama.

Neutralne boje zidova, kao što su meka bela, svetlobež, svetložuta se uvek dobro kombinuju sa braon nameštajem, a istovremeno pružaju idealne pozadine za paletu boja za dekorisanje.

Zemljani tonovi, kao što su mrkožuta, bordo, paprat ili žalfija zelena, jarkonarandžasta i suncokret žuta su prirodni akcenti za braon boju, koja je takođe zemljani ton, i dobro se usklađuju sa braon nameštajem.

Nežne pastelne nijanse plave i ružičaste boje zidova stvaraju sa braon nameštajem sofisticiran izgled svakog prostora u domu.

Ljubičaste nijanse zidova obogaćuju prostor i prenose dašak prefinjenosti. One se mogu uskladiti sa braon nameštajem u svakoj sobi. Ljubičasti detalji poput zavesa, tepiha, slike, posteljine ili cveća upotpuniće skladno ovaj prostor.

Nijanse sive, kao što je na primer kalaj siva ili svetla plavo-siva je sofisticirani izbor boja za zidove u enterijeru doma. Svaki braon komad nameštaja istaknuće zidove u ovoj boji.

Kombinacija braon zidova i braon nameštaja može da izgleda veoma zanimljivo. Da ne bi prostor ipak delovao malo mračno, stavite neke metalne ukrase ili ukrase poput vaza u živoj boji. Sveže voće ili cveće će oživeti prostor.

 

Pročitano 24992 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 05 Juli 2020 10:27

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Boje zidova uz braon nameštaj