Odštampajte ovu stranicu
Nedelja, 27 Mart 2016 11:28

Zidne lampe - za prijatnu atmosferu u domu Istaknut

Zidne lampe su zanimljivi dekorativni elementi u enterijeru doma, koji doprinose prijatnijem osvetljenju svake prostorije. One mogu da budu dodatak klasičnoj rasveti u domu, a stavljene samostalno stvaraju romantičnu atmosferu, ugodno svetlo za čitanje ili ulepšavanje. Izgledaće dobro u svakoj prostoriji, dnevnoj, dečjoj i spavaćoj sobi, trpezariji, kuhinji, kao i u hodniku, kupatilu i na stepeništu.

Velike zidne lampe mogu da budu centralni izvor svetlosti u prostoriji. Velika lučna lampa u stilu 70-ih godina XX veka, dnevnu sobu uređenu u minimalističkom skandinavskom stilu učiniće prijatnim prostorom.

Kutak za čitanje ili neki izdvojen deo prostorije može da bude nezgodan za osvetljavanje, posebno ako nema mesta za sto na koji bi se stavila lampa. Par zidnih lampi uokviriće i ukrasiti uvučeni kutak pored prozora. Ako je kutak predviđen za čitanje, možete da izaberete zidnu lampu čije se svetlo može usmeravati i uskladiti je sa foteljom za čitanje.

Jedan od najpopularnijih načina za korišćenje zidnih lampi je kao akcenat ili dopunsko osvetljenje. One mogu da vizuelno istaknu umetničko delo na zidu ili uključe arhitektonsku formu u fokus sobe.

Par zidnih lampi može da unese simetriju u svaku prostoriju. Stavite dve zidne lampe sa obe strane kreveta, slike, fotografije ili drugog umetničkog dela na zidu. Na taj način ukrasićete i popuniti zid, ali istovremeno stvoriti vizuelni utisak simetrije i ravnoteže.

Zidna lampa i veliko ogledalo su osnovni elementi u svakom prostoru za ulepšavanje i isprobavanje odeće. Da bi se izbegle oštre senke, osvetljenje ne treba da bude mnogo jako, a ako jeste da bi se ublažile senke potreban je još jedan, indirektan izvor svetlosti.

Zidne lampe mogu da budu samo ukrasi u svakoj prostoriji u domu. Njihov dizajn, oblik, materijal, veličina i boja treba da se uklope u stil uređenja prostorije, i usklade sa dominantnim bojama u prostoru, kako bi stvorile željenu atmosferu.

 

Pročitano 3156 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 09 Juni 2019 11:43
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci