Odštampajte ovu stranicu
Sreda, 16 Mart 2016 11:49

Bordo boja - za skupocen i dragocen dom Istaknut

Crvena boja se posmatra kao uzbudljiva, dramatična i takođe se obično smatra za boju strasti. Njena tamnija nijansa, kao što je bordo, poznata pod nazivom trula višnja je bila uvek boja aristokratije i svega što je skupoceno, dragoceno. Ona je malo nežnija od burgundi boje i istovremeno manje intenzivna od prave crvene boje, a slična sa crveno-braon bojom koja je povezana sa zemljanim bojama.

Zidovi u bordo boji stvaraju prijatnu atmosferu i mogu dobro da se kombinuju sa oker, krem, belim i sivim nameštajem. Takođe, zanimljivo se usklađuju sa crnom, zelenom i žutom bojom. Pošto se teže prljaju, preporučuju se za prostorije gde se puši, a kako ova boja utiče na apetit za trpezariju ili kuhinju. Zanimljiv vizuelni efekat se stvara i ako se samo jedan zid okreči u bordo.

Nameštaj je još jedan način preko koga bordo boja može ući u enterijer doma. Kuhinjski elementi i nameštaj u bordo boji uneće toplinu u prostor, posebno klasične kuhinje.

Možete izabrati sofu, ugaonu garnituru, trpezarijski sto ili stočiće koje ćete rasporediti, i tako stvoriti prostor koji može izgledati kao da u njemu dominira inherentna zemljana boja, a promena u teksturi može u potpunosti da promeni ovaj osećaj.

Bordo tepih ili ćilim nudi različit izbor dekoracije, sa različitim bojama, kao što su braon, siva, plava ili bela.

Zavese ili draperije na prozorima ili vratima u bordo boji uneće u svaki prostor doma notu sofisticiranosti i glamura.

Materijali visokog sjaja u bordo boji deluju bogato i elegantno. Upravo ovaj efekat će imati cela soba ukoliko budete kombinovali bordo sa zemljanim tonovima braon i krem. Obratite pažnju da braon boja ima primesu crvenkaste nijanse. Pokrivači, posteljina, jastuci od ovih materijala uneće notu elegancije u svaki kutak doma.

 

Pročitano 5137 puta
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci