Artnit

Četvrtak, 03 Mart 2016 12:04

Dodavanje teksture u enterijer doma Istaknut

Tekstura je veoma važan elemenat u uređenju svakog doma. Ona dodaje novu dimenziju u svaki deo doma, privlači čula vizuelno i taktilno, što čini svaki prostor zanimljivijim. Bilo da je glatka ili gruba, sjajna ili mat, tvrda ili meka svaka tekstura stvara osoben izgled prostorije i ističe lični stil. Tekstura se u dom ne unosi samo sa tekstilom, već postoji mnogo drugih načina da se ona doda.

Tekstura se uvek može uneti sa nameštajem, kao i sa rustičnim elementima koji se mogu uključiti, kao deo arhitekture i dekora i uneti toplinu i udobnost. Reciklirane drvene grede u kuhinji i trpezariji i unose zanimljivu teksturu, kao i drveni sto i stolice, i dobro se uklapaju sa modernim elementima enterijera. Takođe, stolice sa somotskim navlakama i grubo tesan sto lako mogu uneti teksturu u potpuno modernoj trpezariji.

Koristite teksturu da stvorite fokusnu tačku u prostoriji. To može da bude stočić za kafu od grubog pletenog ili drvenog materijala, kao i šareni kauč ili sofa od somota.

Zidovi su velike površine gde može da se razigra tekstura. Dodavanje teksture na zid stvara i posebnu igru svetla i reljefna struktura se ističe posebnim senkama. Izbor teksture uključuje visoki sjaj boje, zidne pločice, kožu, drvo, venecijanski gips, lajsne.

Jedan od najlakših načina da dodate teksturu u sobu je kroz tekstil, kao što su na primer ukrasni jastuci. Tepih ili ćilim je odličan način da povežete sobu u celinu i stvorite središte za ostatak Vašeg nameštaja. Kombinujte mešavinu tekstura u koncentrisanom prostoru, kao na primer skup šarenih ukrasnih jastuka na kauču ili sofi ili staklo, keramiku i laneno platno na trpezarijskom stolu, ili ukrase na polici.

Jedan od najlakših načina da se unesu teksture u prostoriju je isticanjem prozora zavesama. Prirodne roletne od bambusa izgledaju lepo i dobro funkcionišu, jer zaklanjuju jaku svetlost i dodaju privatnost, dok bogate, duge draperije izgledaju elegantno i kraljevski, a svojim dezenom dodaju visinu u prostoru.

Pronađite inspiraciju u prirodi. Školjke, kamenje, perje, ili pamučni pupoljci i grane breze imaju zanimljive teksture. Sobne biljke u saksiji ili sveže cveće u okrugloj vazi na komodi dodaće sofisticiranost u svakom kutku doma.

Šema osvetljenja može imati ključnu ulogu u dodavanju teksture površini u bilo kojoj prostoriji, dok neki materijali i predmeti reflektuju svetlost, drugi mogu da vizuelno stvore zanimljive senke. Kombinujte različite vrste rasvete, stone lampe, podne lampe, zidne lampe, lustere.

 

Pročitano 4337 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dodavanje teksture u enterijer doma