Artnit

Nedelja, 21 Februar 2016 11:58

Prolećna dekoracija doma Istaknut

Proleće je najbolje vreme da svoj dom temeljno očistite. To je vreme za veliko spremanje, ali i pretvaranje doma u svetliji i vedriji prostor. Bilo da želite da dekorišete dom u skladu sa sezonom, ili da unesete taj izvor prolećnog osećanja i imate ga tokom cele godine, opredelite se za suptilnu, elegantnu prolećnu temu. Dodajte svetle, pastelne ili žive boje, nove cvetne dodire i vesele tkanine u sobe. Sveže cveće i biljke su svakako dodatni elemenat prolećne dekoracije, koji će doneti miris proleća.

Pastelne i svetle nijanse boja koje donose proleće u dom su: bela, žuta, lavanda, plava, zelena, ružičasta. Prolećna šema boja u sobi može da bude na zidu, nameštaju ili ukrasima. Izaberite najmanje dve boje. Izbor neutralne boje za zid, kao što je bela omogućava da se fokusirate na dodavanje boje na nameštaj i ukrase. Ako se odlučite za neku drugu boju zida, možete da stavite i beli nameštaj. Na primer, možete da obojite zidove u boju lavande, stavite belu sofu i sto i ukrasite nameštaj sa jastucima boje lavande, a stočić podmetačima za čaše u toj boji. Kombinacija žute i bele boje uneće svetlu prolećnu atmosferu u sobu.

Prve prolećne lukovice nakon zime, kao što su lale, šafrani, narcisi ili zumbuli mogu da vrate boju i toplinu svakom domu, posle sumornih zimskih dana. Šarena cvetna prolećna dekoracija stvara vedru, razigranu atmosferu u svakom kutku enterijera doma, bez obzira da li je cveće grupisano u vazi ili zasađeno u saksije. Izbor prolećnog cveća je zaista veliki, tu su i visibibabe, ljubičice, anemone, karanfili, bele rade, hortenzije, runukulusi, jorgovani, ruže, kale. Možete da ih stavite na trpezarijski sto kao centralni detalj, ukras na komodi ili prozoru i uneće ne samo boju, već često i divan miris.

Cvetovi su sinonim za proleće. Osim svežeg cveća u vazi ili saksiji, postoji i niz drugih načina na koje može da se unese cveće u sobu. Stolnjaci i salvete sa cvetnim dezenom i slike ili art printovi sa cvetnim motivom stvoriće veselu atmosferu i uneće dašak proleća.

Cvetni motivi na ukrasnim jastucima, tepihu, zavesi ili posteljini uneće toplu prolećnu atmosferu u svaki kutak enterijera doma.

 

Pročitano 3502 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 10 Avgust 2020 10:48

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Prolećna dekoracija doma