Artnit

Subota, 06 Februar 2016 11:55

Burgundi boja - za prefinjen dom Istaknut

Burgundi boja je boja crnog vina, koja obuhvata raznovrsne nijanse od onih koje nalikuju na crvenu i bordo, do onih koje nalikuju na braon i ljubičastu boju. Ova boja je dobila ime po vinu, nazvanom po pokrajini u Francuskoj Burgundiju, a prvo pominjanje po ovom nazivu je zabeleženo 1881. godine u Engleskoj. Ona se lako uklapa u svaki enterijer doma i kombinuje sa drugim bojama. Ali, ne mora da bude uvek dominantna u prostoru, već se može uneti i kroz delove nameštaja ili detalje.

Zidovi u burgundi boji izgledaju veoma elegantno u svakom prostoru doma, jer dodaju dubinu. Spavaća soba će, na primer izgledati moderna, ako se dodaju svetliji akcenti plave ili žute boje, kroz detalje kao što su lampa i pokrivač. Beli ramovi slika i posteljina stvoriće utisak svetlijeg prostora.

Nameštaj presvučen tkaninom ili kožom u burgundi boji može da unese prefinjenu notu u dnevnu sobu. Neutralne boje podova, tepiha, zidova i detalja poput bele, krem, sive, bež ili braon se dobro usklađuju sa ovim nameštajem, stvarajuću mirnu, opuštenu atmosferu.

Komadi nameštaja, poput sofe, kauča, fotelje, stolice ili taburea u burgundi boji učiniće svaki prostor u domu elegantnim i osobenim.

Zavese u burgundi boji u domu su simbol elegancije, verovatno zato što se ova boja dosta koristila u klasičnom stilu uređenja doma. Ako ipak, ova boja deluje na Vas sumorno koristite njene svetlije tonove ili ih kombinujte sa malo ružičaste boje. Raskošan utisak u prostoru stvara zavesa u burgundi boji protkana nitima zlatne boje.

Stolnjak u burgundi boji je savršen dodatak stolu bilo kog oblika. Sa vezenim akcentima i resama unosi svečanu atmosferu u svaki kutak doma.

Prekrivači i jastuci u burgundi boji uneće eleganciju i sofisticiranost u svaku sobu. Oni koji imaju zanimljive rustične šare i ukrašeni su resama uneće osećaj topline i udobnosti u svaku spavaću sobu.

 

Pročitano 3378 puta Poslednji put izmenjeno Ponedeljak, 03 Avgust 2020 10:45

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Burgundi boja - za prefinjen dom