Artnit

Subota, 09 Januar 2016 15:25

Detalji za luksuzan izgled doma Istaknut

Svi ljudi žele da im domovi izgledaju lepo. Ali, ponekad se pitaju da li će im njihovi budžeti ograničiti snove. Za uređenje doma sa stilom i unošenje note luksuza ne treba vam puno novca. Potrebno je malo kreativnosti i detalji koji mogu uneti notu luksuza. Imajte uvek u vidu da je manje više, a pretrpan enterijer doma neće stvoriti utisak luksuza. Zato uklonite što je više moguće nered, čineći da Vaš dom izgleda prostranije i više sofisticirano.

Na središte zida stavite jednu veliku umetničku sliku sa elegantnim crnim ili zlatnim ramom ili zanimljiv art print. Od manjih umetničkih slika možete da kreirate vinjetu ili ih povežete zajedno.

Veliki tepih adekvatne veličine će zaista promeniti sobu i dodati teksturu, boju i luksuzni osećaj. Razmislite o svetlim bojama ili izraženim dezenima.

Za luksuzan izgled sobe bitan elemenat su kvalitetne zavese i draperije. Dobar izbor su svila ili damast. Postavite zavese i draperije na nivou tavanice, jer ovo usmerava oko gore i daje iluziju visokih plafona, koji su česti u luksuznim domovima.

Da bi soba izgledala luksuznije koristite kvalitetne materijale za prekrivače, ukrasne jastuke ili posteljinu. Dobar izbor su materijali sa luksuznom teksturom, kao što su somot, saten, kašmir, krzno, svila ili damast tamnije, jače boje, ili one koje su pomešane sa različitim nijansama bele, čak i sa pastelnim bojama.

Osvetljenje je veoma važno za luksuzniju notu svakog prostora u domu. To je funkcionalna nužnost koja određuje ukupno raspoloženje i daje ton domu. Lusteri su prilično popularni. Instalirajte elegantan luster preko trpezarijskog stola, u spavaćoj sobi ili čak i u kupatilu. Skulptoralne svetiljke ili LED rasvetu uskladite sa dekorom. U dnevnoj sobi možete da stavite bočne lampe u zlatnim nijansama sa obe strane sofe u dnevnoj sobi ili kreveta u spavaćoj sobi. Stilske stone lampe mogu da ukrase svaku komodu.

Cveće i zelenilo su ključni elementi za luksuzan izgled doma. Postavite bukete cveća na konzole, trpezarijske stolove, stočiće ili komode. Vaze sa belim lalama, ljiljanima ili ružama osvežiće i oživeti svaku sobu. Sobne biljke se mogu staviti u svaku prostoriju u domu. Velika palma će na primer uneti tropski dašak, a orhideje koje cvetaju u različito doba godine notu elegancije. Dobar način da se unese dodir života je vaza ispunjena grančicama ili činija ispunjena žirom i kamenčićima.

Detalji od stakla, kristala ili metala, poput vaza, svećnjaka, kutija, kao i srebrni ili zlatni ukrasi unose u svaki prostor notu glamura.

Pročitano 4256 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Detalji za luksuzan izgled doma