Artnit

Ponedeljak, 28 Decembar 2015 12:26

Citrusne nijanse boja - osveženje u domu Istaknut

Citrusne nijanse boja nikada ne izlaze iz mode. To su nijanse pomorandže, limuna, limete, grejpfruta koje izgledaju svetlo i stvaraju osećaj svežine. Citrusne nijanse zelene, narandžaste ili žute boje mogu da unesu vedrinu ili osveže svaki deo enterijera doma. Odlično se uklapaju u tropski stil uređenja doma, a mogu da se unesu i kroz detalje.

Trpezarija u citrusnim nijansama boja izgleda sveže i živo. Zidovi u neutralnim nijansama su dobra osnova za primenu šeme citrus nijansi.

Jedan od zidova obojen u citrusnu nijansu, na primer jarkonarandžastu boju, a ostali zidovi u svetlije boje iste nijanse ili neke neutralne boje su savršena osnova za jednostavan moderan nameštaj. Za veći kontrast obojite druge zidove u svetlu nijansu žute ili zelene boje.

Dobar izbor za prozore su zavese ili roletne u citrusnim nijansama ili sa dezenima u ovim. One će uneti vedrinu u svaki prostor doma.

Citrusne nijanse narandžaste, žute ili zelene boje mogu da se koriste za tapaciranje nameštaja ili ukrasne jastuke.

Unesite kreativne akcente u enterijer doma. Police, staklene posude, dekorativne sveće, buketi cveća, impresionističke slike u nijansama narandžaste, žute i zelene boje će izgledati veoma zanimljivo u svakom prostoru u domu.

Citrusi su i sami lepe dekoracije. Pomorandža, limun, limeta, grejpfrut su lep ukras u tradicionalnoj činiji za voće, a mogu da budu zanimljivi i u neobičnim činijama, u kombinciji sa listovima ili grančicama četinara kao centralni detalj na svečanom stolu.

 

Pročitano 3638 puta Poslednji put izmenjeno Nedelja, 24 Mart 2019 12:26

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Citrusne nijanse boja - osveženje u domu