Artnit

Ponedeljak, 07 Decembar 2015 12:43

Dizajniranje sobe sa braon kožnim nameštajem Istaknut

Kožni nameštaj je popularan izbor za dnevne sobe. Nameštaj u crnoj boji verovarno stvara elegantan, ali i hladniji izgled prostora. Bilo da se radi o žutomrkoj boji, boji čokolade ili konjaka, braon koža je idealna alternativa, zato što ima topao, prirodan izgled koji crna nema. Ipak, dizajniranje dnevne sobe sa braon kožnim nameštajem predstavlja izazov, a ključ je pronalaženje načina da se ublaži izgled kože tako da se stvori osećaj topline i udobnosti u dnevnoj sobi.

Braon kožna garnitura ponekad može napraviti dnevni boravak hladnim i sumornim, tako da umesto da ofarbate zidove u potpuno belu ili čak krem nijansu, probajte neku nežnu pastelnu boju. Plava boja stvara upečatljivu kombinaciju sa braon, tako je na primer nijansa bledog neba ili plavo-siva boja idealna opcija za zidove.

Ako želite zelene tonove, boja žalfije se takođe može da se kombinuje sa braon. Da "zagrejete" dnevnu sobu, ofarbajte zidove u nijansu prigušene boje terakote ili boje zlata.

Braon kožna garnitura postaje neupadljiva na tamnom tepihu ili drvenom podu. Izaberite zato, tepih u svetlijoj boji ili neutralnoj kao što je na primer bež ili drugoj boji, ili se odlučite za svetliji parket, tako da se braon kožni komadi u dnevnoj sobi ističu.

Kožna garnitura ima glatku, prepoznatljivu teksturu koja stvara upečatljiv izgled dnevne sobe. Ali, ako želite da soba ima bogat, trodimenzionalni izgled, važno je da uključite i druge teksture u dizajniranje. Stavite na primer jedan ili dva komada u drugoj tkanini. Velika antilopa ili teksas fotelja stvara interesantan kontrast sa kožnim kaučom. Zavese od somota mogu dati sobi elegantan izgled, a prozračne zavese svetliju atmosferu. Ako koristite tepih ili ćilim, dobar izbor je onaj koji je izrađen od prirodnih vlakana ili rustične strukture kao juta.

Da prostor sa braon kožnim komadima nameštaja u dnevnoj sobi ne bi bio motonon, uključite malo jarke, žive boje. Topli tonovi su posebno efikasni, jer oni mogu da stvore prijatan osećaj. Dodajte na primer, crvene ili žute ukrasne jastuke na braon kožni kauč ili stavite navlaku u boji mandarine na naslon braon kožne fotelje. Ako želite hladnije tonove, opredelite se za smeli kobalt. Ukrasi kao što su zavese, vaze, umetničke slike ili tepih u jačoj zelenoj boji ili boji grožđa oživeće prostor.

Dnevna soba može da izgleda jednolično, ako se dizajnira samo jednobojnim bojama. Dajte braon kožnoj sofi ili fotelji zanimljiv izgled dodavanjem animal print ukrasnih jastuka. Leopard, zebra, tigar, zmijska šara ili neki drugi print, mogu da stvore jedinstven vizuelni efekat i na malim prostirkama. Ako volite više poseban stil, usmerite vizuelni interes na trakaste zavese za prozore ili na orijentalni tepih.

Pročitano 8513 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Dizajniranje sobe sa braon kožnim nameštajem