Artnit

Subota, 24 Oktobar 2015 11:13

Mint zelena i plava boja - za svež i prijatan dom Istaknut

Mint je varljiva nijansa, nastala iz palete zelene i plave boje. Ali, iako ima hladan efekat na percepciju prostora takođe je veoma opuštajuća i stvara izvanrednu atmosferu. Ona može da bude u raznim tonovima, od morske pene, svetlog tirkiza do mentola i sladoleda od pistaća i da stvara raznovrsne vizuelne efekte u enterijeru doma. Izgleda zanimljivo u različitim stilovima uređenja doma, kao osnova, pozadina ili kao detalj, naglasak na zidu, priboru ili tkanini.

Mint je nijansa zelene i plave boje koja najlepše izgleda u prostorijama sa dobrim osvetljenjem, u koje unosi energiju i tiplinu. U svetlijoj prostoriji ova nijansa priziva asocijacije na sveže proleće i stvara idealan prostor za odmor.

Zidovi obojeni u mint zelenu boju stvaraju prijatan svetao prostor. Zato su dobar izbor i za spavaće sobe.

Mint zeleni zidovi u trpezariji stvaraju prijatan ambijent. Zavese i stolnjak sa dezenom u ovoj boji uneće notu vedrine.

Mint plava boja u kuhinji unosi delić prirode i stvara osvežavajuću i čistu atmosferu, savršenu za obedovanje i spremanje hrane.

Umirujuća i nežna, mint zelena ili plava boja je dobar izbor za dečje sobe. Mogu da budu zanimljive mint zelene tapete sa art printom. Uz njih će biti skladni mali tepih i pokrivač u istoj boji. Ako želite sobu tematski da sredite koristeći mint zelenu, koristite motive šumskih pejzaža ili bogatih krajolika afričkih stepa.

Ljupko mint plavo kupatilo deluje treperavo i čisto. Nekoliko jarkih cvetova može da unese vedrinu u ovaj prostor.

Mali elementi u mint zelenoj ili plavoj boji boji su odlični za stvaranje fokalne tačke u prostoru, kao i za dodavanje malo boje u bezizražajan ili neutralan dekor. Uvek je interesantan kauč, tepih ili tapete u ovoj nijansi zelene ili plave boje. Možete da koristite kao zanimljive detalje ukrasne jastuke, vaze, činije, stolnjake, lampe u ovim nijansama kojima ćete osvežiti prostor.

Pročitano 7733 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Mint zelena i plava boja - za svež i prijatan dom