Artnit

Ponedeljak, 21 Septembar 2015 11:17

Neutralne boje u enterijeru doma Istaknut

Neutralne boje se uklapaju u svaki stil uređenja enterijera doma i lako se kombinuju sa drugim bojama. Dizajneri enterijera ih često biraju za pozadinu zbog njihove fleksibilnosti, lakog kombinovanja sa nameštajem i dekoracijama, kao i mogućnosti unošenja smelih elemenata ili živih boja u dizajn. Ukrašavanje sa neutralnim bojama nudi mnoštvo načina da dodate ličnost, dokazujući da je neutralni dekor sve, samo ne monoton.

U neutralne boje spadaju crna, siva, bela i braon, koje mogu da budu u brojnim nijansama. U suštini ne postoji ograničenje u rasponu nijansi, ali trebalo bi da se kombinuju ispravno. Na primer siva boja postoji u raznim nijansama i nudi neograničene mogućnosti kombinovanja.

Zidovi neutralnih boja služe kao podloga na koju se vrlo lako mogu uklopiti umetničke slike. Beli i svetlosivi neutralni zidovi omogućavaju da soba izgleda vizuelno veće, vazdušasto i čisto.

Od neutralnih boja, nijedna ne definiše ili oštri prostor više od crne boje. Crna boja dodaje jednostavnu eleganciju i ističe arhitektonske karakteristike bilo koje vrste. Za razliku od nje bela boja dodaje vintage stilu uređenja modernu notu, dok potpuno bela boja ulepšava i vizuelno povećava male prostorije, a šarenom dekoru daje akcenat. Kombinacija ove dve klasične neutralne boje, predstavlja kontrast koji uvodi osobenu elegantnu notu u svaki prostor.

Meke nijanse, kao što su bež, boja slonovače i sive nijanse kišnog oblaka stvaraju umirujuću i prijatnu atmosferu u prostoru.

Unošenje bogatih neutralnih tonova, kao što su čokolada braon ili škriljac siva, stvara elegantan i suptilan izgled u svakoj sobi u domu.

Neutralne boje ističu teksture u enterijeru doma, mogu da postanu zanimljiv akcenat u neutralnoj paleti boja, uvedu vibraciju ili razigranost. Umirujući izgled možete dobiti kroz teksture različitih vrsta, kao što su na primer prirodni materijali, poput bambusa ili pruća, dok će crni kožni kauč uneti dašak luksuza. Neutralna pozadina, boja zidova stvara prijatan, topao prostor kada se kombinuje sa teksturama, kao što su grubo tesani drveni elementi, sjajne pločice, posteljina ili brušena svila.

Enterijer doma je često definisan jednostavnim pravim linijama. Nepravilni oblici i linije mogu da slome monotoniju u prostoru kojem dominiraju neutralne boje na neobičan način. Različiti geometrijski oblici uneće dinamiku u prostor, posebno korišćenjem suprotstavljenih nijansi boja. Na primer stočić, tabure ili fotelja neobičnog oblika može uneti razigranost u prostoru.

Ako u prostoru preovlađuju neutralne boje možete da ga oživite dodavanjem boje raznovrsnim detaljima, poput ukrasnih jastuka u življim bojama ili vaze sa buketom raznobojnog cveća. Jednostavan tepih sa zanimljivim cvetnim dezenom u jarkim bojama može promeniti ceo prostor u dnevnoj sobi.

Pročitano 2952 puta

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Neutralne boje u enterijeru doma