Artnit

Ponedeljak, 07 Septembar 2015 11:20

Zlatna boja - za raskošan i sofisticiran izgled doma Istaknut

Mnogi ljudi ne vole da koriste zlatnu boju za uređenje enterijera doma. Neki smatraju da je previše pretenciozna, a drugi da nije prikladna izabranom stilu uređenja doma. Ali, postoje i oni koji se ne plaše da koriste zlatnu boju za svoje enterijere. Boja zlata je simbol bogatstva i moći, može se primeniti u uređenju enterijera, kao akcenat ili kao glavna boja kako bi se stvorio raskošan, sofisticiran, a istovremeno i topao izgled doma.

Zlatna boja u enterijer doma može da se unese kroz boje zidova. Jedan od najjednostavnijih načina je da se jedan zid ili njegov deo oboji u nijanse zlatne boje, starog zlata ili meda, ili postavi zidni panel u ovim nijansama. Uvek su dobar izbor tapete koji imaju zlatni dezen. Na prozor u sobi u kojoj je postavljen zidni panel ili tapete u zlatnoj boji može da se stavi zavesa u svetloj nijansi protkana nitima zlatne boje kako bi povezali ova dva elementa u prostoru.

Detalji u boji starog zlata su dobar izbor za tradicionalan izgled enterijera, posebno u kombinaciji sa nameštajem tradicionalnog rustičnog stila. Na zidove može da se stavi ogledalo ili ramovi za umetničke slike boje zlata. Vaza ili lampa sa abažurima zlatne boje uneće još topline u ambijent svake sobe.

Boja starog zlata izgledaće lepo i u moderno uređenim enterijerima u kombinaciji sa belom ili bež bojom, čime se stvara istovremeno efekat rustičnog i udobnog ambijenta.

Sjajna zlatna boja se koristi za unošenje glamura u prostor. Ovaj efekat se može postići detaljima u ovoj nijansi u kombinaciji sa staklom i nameštajem visokog sjaja modernog dizajna. Kauč, sofa, fotelja, tabure ili ukrasni jastuci od brokat svile mogu da budu u zlatnoj nijansi. Zanimljiv je i prekrivač na staroj sofi protkan zlatnim nitima u obliku cvetova.

Zavese, vaze, okvir ogledala, veliki luster, lampa, posteljina u zlatnoj boji, komoda ili stočić sa zlatnim nogarama i drugi ukrasi stvaraju u svakom prostoru osećaj raskoši i glamura.

Pročitano 5430 puta Poslednji put izmenjeno Subota, 01 Avgust 2020 10:49

Ostavi komentar

Vi ste ovde: Home Uređenje doma Zlatna boja - za raskošan i sofisticiran izgled doma