Odštampajte ovu stranicu
Ponedeljak, 24 Avgust 2015 11:19

Dekorisanje prostora iza kauča ili sofe u dnevnoj sobi Istaknut

Kauč ili sofa su veoma često centralni elemenat u uređenju dnevne sobe. Kada je u pitanju uređenje prostora iza kauča ili sofe u dnevnoj sobi, opcije su beskrajne. Uređenje ovog prostora može brzo da promeni vizuelni utisak i unese lični pečat uz malo detalja, ukrasa ili delova nameštaja.

Zid iza kauča ili sofe je idealno mesto za akcenat zid. Dobar izbor je boja koja dopunjuje kauč ili sofu. Za sofisticiran izgled dnevne sobe kauč ili sofa neutralne boje, kao što je na primer bež dopuniće braon akcenat zid, a razigran vedar izgled stvara tamnocrveni ili bledožut akcenat zid koji naglašava plavi kauč ili sofu.

Tapete intenzivnih boja i zanimljivih dezena na jednom delu zida iza kauča ili sofe u dnevnoj sobi mogu da stvore razigran prostor. Ukrasni jastuci iste boje kao i tapete, vizuelno će povezati sve u kompaktnu celinu.

Otvorene police na zidu iza kauča ili sofe su odlično mesto za skladištenje. Na njih mogu da se stave knjige, razni ukrasi, umetničke i porodične fotografije. Ove police mogu da budu izrađene od raznih materijala, a predmeti na njima u istoj ili sličnoj boji kao kauč ili sofa za skladan izgled, ili potpuno kontrastnih, što daje interesantan vizuelni efekat.

Kauč ili sofa u dnevnoj sobi sa malim elegantnim konzolnim stolom stvara lep prizor u svakoj dnevnoj sobi. Konzola sto je dobro mesto za skladištenje, ukrase, stone lampe ili šoljicu za kafu.

Da biste dodali dodatnu dubinu u dnevnu sobu, stavite ogledalo na zid iza kauča ili sofe. Čak i malo ogledalo može vizuelno da doda prostor i svetlost u sobu. Za tradicionalan ili rustičan izgled dnevne sobe dobar izbor je ogledalo u vintage stilu, a za moderan izgled ogledalo neobičnog oblika.

Grupe sličnih slika u jednakim veličinama i sa sličnim okvirima, raspoređenih u uskoj koordinatnoj mreži na svetlom zidu iza kauča ili sofe mogu da postanu zanimljiva centralna tačka u dnevnoj sobi.

Za skladan i elegantan izgled dnevne sobe, stavite na zid umetničke slike raznih veličina, sa istom bojom ramova kao i kauč ili sofa, uokvirujući tako zid u zanimljivu celinu.

Pročitano 4501 puta Poslednji put izmenjeno Sreda, 22 Juli 2020 10:35
Stefan Tanasijević

Najnovije:

Srodni članci